Peste şapte kilometri de asfalt între Şieu-Şoimuş şi Ardan-Şieu

Administraţia judeţeană a recpeţionat lucrările de modernizare a DJ 173 D, între Şieu şi Şoimuş. Este vorba despre  tronson de 3 kilometri, valoarea investiţiei fiind de 2,5 milioane lei. Mai rămâne de asfaltat şi tronsonul de peste 7 kilometri, până în Budacu de Sus.

„E o bucurie mare pentru mine şi cred că şi pentru locuitorii din această zonă, modernizarea unui tronson de aproximativ 3 km de pe DJ 173D. Acum doi ani, într-o vizită pe teren făcută cu primarul Iuga Napeu, înainte de a începe lucrările de modernizare a drumului comunal care pleacă din acest drum spre Ardan, am primit rugămintea să găsim o soluţie şi pentru acest drum.

Cu sprijinul colegilor din Consiliul Judeţean am reuşit să promovăm această investiţie. Am rezolvat parţial problema, am rezolvat o parte importantă a comunei Şieu – Ardanul, iar Şoimuşul este aproape de asfalt, dar doleanţa oamenilor rămâne de a moderniza acest drum până-n Budacu de Sus”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean.

Acesta a ţinut să mulţumească constructorului - SC Îndemânarea SRL – pentru modul în care a executat lucrarea. „Execuţia a început în vara acestui an şi acum este finalizată. Le mulţumesc şi îi felicit pentru ceea ce au făcut.  Îmi exprim bucuria că în judeţul Bistriţa-Năsăud sunt 4-5 companii foarte serioase care au crescut foarte mult în ultima perioadă şi care ne ajută în lucrările de modernizare. Din păcate, acum când companiile sunt pregătite de lucru nu ştim cum va arăta bugetul pentru 2016”, a menţionat preşedintele Radu Moldovan.

Şeful administraţiei judeţene a făcut referire şi la investiţia de la Ardan,în valoare de un milion de euro (4 milioane lei), în fapt modernizarea drumului comunal, pe o lungime de 4,5 km, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

În calitate de preşedinte al Comisiei de recepţie, vicepreşedintele Dorin Popescu a mulţumit, la ceas de bilanţ, proiectanţilor, colegilor din Consiliul Judeţean şi, nu în ultimul rând, constructorilor. „Avem firme puternice în judeţ şi este un lucru foarte bun. Suntem la final de an, aş vrea să fiu mai optimist decât domnul preşedinte, să sperăm că lucrurile vor merge cât de cât bine şi că vom închide ceea ce ne-am propus în actualul mandat. Rămân optimist şi cred că „Nu mor caii când vor câinii””, a punctat vicepreşedintele Popescu.

         Nu în ultimul rând, primarul Olimpiu Iuga Napeu a mulţumit, în numele comunităţii pe care o reprezintă, pentru lucrările de  modernizare a drumurilor comunale şi judeţene de pe raza comunei.

„Legătura cu judeţul Mureş se va îmbunătăţi substanţial, iar traficul se va decongestiona pe DN 15A. Mai mult de atât, avem un drum agricol, din fonduri europene, care face legătura cu două drumuri judeţene, cel pe care ne aflăm acum, DJ 173D, şi DJ 173C, care este în licitaţie, la Buduş.

         Lucrurile care s-au întâmplat din 2012 încoace în ceea ce priveşte infrastructura rutieră sunt nişte lucruri care nu s-au întâmplat - vorba unui cetătean din Ardan, care a văzut asfaltul în sat - „de la Hristos încoace”. Vă mulţumim pentru sprijinul pe care l-aţi aocrdat acestei comunităţi”, a spus primarul din Şieu, alături de viceprimarul Ioan Tiniş Cifor.   

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5