Peste un sfert dintre bistriţeni s-au prezentat la urne până la ora 14

Până la ora 14.00, în judeţul Bistriţa-Năsăud şi-au exprimat opţiunea, prin vot, 25,64% din numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale, prezenţă care clasează judeţul pe poziţia 37 la nivel naţional. O prezenţă mai slabă ca în judeţul nostru s-a înregistrat, până la ora 14, doar în judeţele Satu Mare, Arad, Maramureş şi Timiş, dar şi în municipiul Bucureşti.

Doar o cincime din alegării din municipiul Bistriţa şi cele trei oraşe ale judeţului şi-au exercitat dreptul la vot, prezenţa în mediul urban - 20,39% - clasând judeţul pe penultimul loc, la nivel naţional, a anunţat judecătorul Reghina Berari, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie al judeţului Bistriţa-Năsăud.

În ceea ce priveşte prezenţa alegătorilor din cele 58 de comune ale judeţului, la ora 14, aceasta a fost de 29, 07%, Bistriţa-Năsăud figurând pe poziţia 32.

Următoarele date privind prezenţa la vot vor fi comunicate la ora 18,30 pentru ora de referinţă 17,00.

În judeţul Bistriţa-Năsăud sunt 262.592 de alegători., dintre care 262.320 sunt persoane înscrise pe listele electorale permanente, iar 272 sunt cetăţeni ai altor state UE, înscrişi în listele electorale complementare. Bistriţenii mai au posibilitatea de a pune ştampila pe favoritul lor în cursa electorală până la ora 21.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5