PET-urile, preluate de o firmă din Bistriţa

Colectarea selectivă a reziduurilor menajere, demarată de cîţiva ani de către administraţia locală începe să se impună tot mai mult la Beclean, atât cetăţenii cât şi autorităţile dând semnale că sunt foarte interesaţi de succesul implementării metodelor moderne de colectare ale reziduurilor menajere.

George Pop, directorul Direcţiei de Gospodărire Comunală care se ocupă de salubrizarea oraşului, ne-a informat că materialele din plastic rezultate în urma colectării selective a deşeurilor sunt gestionate de o firmă din Bistriţa cu care Direcţia de Gospodărie Comunală din Beclean a încheiat un contract de prestări servicii, în timp ce reziduurile menajere pleacă spre groapa de gunoi a oraşului.

În total, în oraş există 23 de platforme cu containere, din care 16 sunt pentru colectare selectivă a gunoiului. George Pop ne-a mai declarat că de când a preluat acest serviciu al administraţiei, a fost sporit treptat şi ritmul de ridicare a containerelor, la 3-4 ori pe săptămână sau chiar zilnic,acolo unde este cazul.

Cât despre deşeurile electrice, în prima sâmbătă a fiecărei luni calendaristice se va desfăşura câte o etapă din programul naţional "Marea debarasare". Până în prezent, această acţiune, derulată sub egida Ministerului Mediului, a avut ca rezultat la Beclean colectarea a câte 400-500 kg de echipamente electronice uzate, în fiecare lună. Directorul George Pop mai spune că se înregistrează solicitări de ridicare a acestor deşeuri şi în zilele care nu sunt incluse în programul "Marea debarasare", iar acestea sunt puse în practică cu toată promptitudinea de către angajaţii direcţiei locale de salubrizare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5