“PLAIURILE BÂRGĂULUI” ÎN PRAG DE TOAMNĂ

Duminică 25 0ctombrie 2009, după ora 14.00, în sala arhiplină a Căminului Cultural din Prundu Bârgăului, a avut loc prima manifestare cultural - folclorică, întitulată “Toamna Bârgăuană”, o sărbătoare aniversară dedicată Ansamblului Folcloric “Plaiurile Bârgăului”, de la a cărui înfiinţare a trecut mai mult de treizeci de ani.

Organizată de Primăria şi Căminul Cultural din localitate, cu sprijinul Centrului Judetean pentru Cultură Bistriţa – Năsăud, manifestarea a debutat cu piese de orchestră, sub conducerea muzicală a lui Dumitru Ciupa, după care a urmat un scurt istoric al formaţiilor artistice din Valea Bârgăului, având în prim plan Ansamblul “Plaiurile Bârgăului, prezentat de Nicolae Gălăţean, directorul Centrului Judeţean de Cultură, prof. Titus Wachsmann – Hogiu, fost director al Căminului Cultural şi unul dintre fondatorii ansamblului aniversat, Ioana Suciu, actualul director al Căminului Cultural şi Ilie Avram, primarul comunei Prundu Bârgăului. Au fost oferite diplome de onoare şi de excelenţă celor care au contribuit la înfiinţarea, coordonarea, dezvoltarea şi recunoaşterea ansamblului, pe plan judeţean, naţional şi în străinătate, precum şi tuturor celorlalte ansambluri participante la “Toamna Bârgăuană”, considerată o primă ediţie.

Programul artistic a fost susţinut de Ansamblul “Plaiurile Bârgăului” şi “Bârgăul”, din comuna Prundu Bârgăului, conduse de Ioana Suciu, Dumitru Ciupa şi Florin Flămând, Ansamblul Profesionist “Dor Românesc” Bistriţa, condus de Anghel Urs, având ca solişti pe Cristina Stăuceanu – Bălan, Domnica Dologa, Ioan Lazăr, Rozalia Fucă Tomescu, Anuţa Motofelea, Mirela Petruş, Veronica Bălan şi Alexandru Pugna, Ansamblul Folcloric “Poieniţa” Poiana Ştampei, Suceava şi Ansamblul de datini şi obiceiuri “Măgura Şieului”, Şieu.

Spectacolul a fost o adevărată sărbătoare care a impresionat profund pe toţi cei prezenţi, care au mulţumit artiştilor cu ropote de aplauze.

Vom reveni cu detalii în “Gazeta de Bârgău” din 28 octombrie 2009.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5