Plantăm prima pădure Erasmus+! Care sunt cele 24 de școli participante!

Prof. dr. Doina Macarie, inspector școlar pentru proiecte și programe educaționale

Astăzi, 22 noiembrie, 2022, Agenția Națională pentru Programe Comunitare din Domeniul Educației și Formării Profesionale în parteneriat cu Primăria Municipiului Bistrița, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Ocolul Silvic al Municipiului Bistrița au demarat acțiunea de împădurire cu și pentru Programul Erasmus+.
La această activitate, s-au implicat reprezentanți din 25 de unități de învățământ din municipiul Bistrița și județul Bistrița-Năsăud, aproximativ 120 de participanți, atât cei care derulează programe Erasmus+, dar și cei care doresc să se implice în accesarea acestor programe, preocupați de o Europă mai verde.
Acțiunea a fost coordonată de către inspector școlar pentru proiecte și programe educaționale, prof. dr. Doina Macarie, în colaborare cu inspector pentu management educațional, prof. Marioara Bozga, inspector școlar pentru educație fizică și sport, prof. Rodica Drăguș și directorul CJRAE BN, prof. Daniela Hudrea. Alături de organizatori a fost și deputatul Diana Morar.
Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița a asigurat asistență pe tot parcursul activității.
Inspectorul Școlar General Mircea-Cristian Nicula apreciază munca din cadrul proiectelor Erasmus+, mai ales că, pe componenta green, județul nostru este fruntaș. Pădurea Erasmus va deveni un brand al nostru.
Doina Macarie a menționat că Proiectul „Pădurea Erasmus” a apărut ca urmare a inițiativei ANPCDEFP care a prevăzut în „Strategia Green” plantarea unui număr de șapte păduri la nivel national. Astfel, între Primăria Municipiului Bistrița, Ocolul Silvic Bistrița, pe de o parte și Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, pe de altă parte, s-a semnat un acord de parteneriat, prin care s-a oferit pentru împădurire o suprafață de 0,73 ha, suprafață pe care s-a plantat gorun și frasin, aproximativ 3600 de puieți.
De ce s-a ajuns la noi în județ? Inițiativa acestei acțiuni a fost luată în urmă cu un an, la o reuniune a inspectorilor școlari pentru proiecte educaționale, la care am participat, în calitate de inspector școlar responsabil cu programul Erasmus+. Doamna Director Calotă Monica a a solicitat oferirea unui spațiu pentru împădurire. De la idee la faptă, nu a mai fost decât un detaliu: acordul pe care trebuia îl semneze primarul Municipiului Bistrița, domnul Ioan Turc. Inițiativa a fost primită cu deschidere, astfel că a urmat elaborarea documentației și identificarea spațiului prielnic împăduririi. Ocolul Silvic Bistrița a pus la dispoziție acest spațiu în fond forestier.
Prin acțiunea de astăzi, elevii din județul nostru au demonstrat că sunt preocupați de scăderea amprentei de carbon și, implicit, a poluării și că vor avea asemenea preocupări în continuare.

Lista participanți la proiectul Pădurea Erasmus+

1. Liceul Silvic „Transilvania” Năsăud
2. Liceul Tehnologic Feldru
3. Liceul Teoretic „Solomon Haliță” Sângeorz-Băi
4. Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița
5. Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița
6. Liceul de Muzică „Tudor Jarda” Bistrița
7. Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrița
8. Liceul Tehnologic Agricol Bistrița
9. Liceul Tehnologic Agricol Beclean
10. Liceul Tehnologic Lechința
11. Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean
12. Școala Gimnazială Ilva Mare
13. Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Năsăud
14. Școala Gimnazială „Avram Iancu” Bistrița
15. Grădinița cu Program Prelungit „Raza de Soare” Bistrița
16. Grădinița cu Program Prelungit „Trenulețul Veseliei” Bistrița
17. Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6
18. Școala Gimnazială „Viorel Nimigeanu” Nimigea de Jos
19. Școala Gimnazială Tiha Bârgăului
20. Școala Gimnazială „Paul Tanco” Monor
21. Centrul Județean de Asistență și Resurse Educaționale Bistrița
22. Creșa Bistrița
23. Școala Gimnazială Petriș
24. Școala Gimnazială Livezile
25. Școala Gimnazială Viișoara

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5