PNL: Împrumut bancar pentru modernizarea de străzi

Grupul consilierilor municipali PNL nu renunţă la ideea creditului bancar şi vrea să convingă executivul Primăriei Bistriţa de necesitatea contractării unui împrumut de circa 7,5 milioane de euro pentru finanţarea unor lucrări de modernizare a 44 de străzi din municipiu şi cartierele aferente.

Liderul de grup al consilierilor PNL, preşedintele Comisiei de buget şi asigurarea resurselor în cadrul proiectului ,,10 pentru Bistriţa, Andrei Rusu, a precizat că rata de îndatorare a municipiului Bistriţa este favorabilă contractării de noii împrumuturi, în condiţiile în care potrivit lui Andrei Rusu, în urma discuţiilor cu reprezentanţi ai Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Bistriţa, este permisă o îndatorare publică de până la 30%. Creditul ar urma să fie luat pe o perioadă de 20 de ani.

Andrei Rusu a adăugat că municipiul Bistriţa are nevoie de străzi modernizate, în condiţiile în care ,,Primăria Bistriţa nu a făcut nimic pentru cetăţenii din acea zonă, care şi-au introdus pe cheltuieli proprii, apă şi canalizare”.

Printre străzile care ar urma să fie reabilitate, dacă se va contracta acest credit, se numără străzile Compozitorilor, Moşilor, George Enescu, Gheorghe Pletosul, Valea Rusului, George Mateiu, Tiberiu Brediceanu, străzi centrale în cartierele Viişoara, Sigmir. La acestea s-ar adăuga încă 7-8 străzi pentru care s-au alocat fonduri importante din bugetul local pentru studii de fezabilitate şi proiecte tehnice..

,,Dacă nu modernizăm aceste străzi, intrăm în pericolul de a pierde banii alocaţi pentru studiile de fezabilitate şi va trebui să reluăm procedura de proiectare. Primarul are rezerve în accesarea unui credit bancar, dar dacă nu vom identifica alte resurse, va trebui în cele din urmă să alegem varianta unui împrumut”, a spus vicepreşedintele PNL Bistriţa Andrei Rusu.

El a mai precizat că dacă acest proiect de hotărâre va trece, joi, de voturi consilierilor municipali, primarul Bistriţei Ovidiu Creţu este împuternicit astfel ca până pe 28 februarie 2011 să prezinte în Consiliul Local un proiect de hotărâre privind accesarea unui credit bancar.

Primăria Bistriţa a mai contractat un credit, în anul 2007, în valoare de 35 de milioane de lei, banii fiind cheltuiţi pentru modernizarea şi consolidarea unor străzi din municipiu, achiziţia de terenuri şi construcţia de locuinţe sociale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5