Consilierii municipali PNL îi cer primarului să contracteze un credit de circa 7,5 milioane de euro pentru reparaţii de străzi

Grupul consilierilor municipali PNL vrea să convingă executivul Primăriei Bistriţa de necesitatea contractării unui împrumut de circa 7,5 milioane de euro pentru finanţarea unor lucrări de modernizare a 37 de străzi din municipiu şi cartierele aferente.

Liderul de grup al consilierilor PNL, preşedintele Comisiei de buget şi asigurarea resurselor în cadrul proiectului ,,10 pentru Bistriţa, Andrei Rusu, a precizat că rata de îndatorare a municipiului Bistriţa este favorabilă contractării de noii împrumuturi, în condiţiile în care potrivit lui Andrei Rusu, în urma discuţiilor cu reprezentanţi ai Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Bistriţa, este permisă o îndatorare publică de până la 30%. Creditul ar urma să fie luat pe o perioadă de 20 de ani.

Andrei Rusu a adăugat că municipiul Bistriţa are nevoie de străzi modernizate, în condiţiile în care 52% din străzile oraşului sunt ,,străzi de pământ”, iar pe această problematică, nu există posibilitatea accesării de fonduri europene.

Rusu a dat şi câteva exemple de străzi care necesită modernizare urgentă, în condiţiile în care ,,Primăria Bistriţa nu a făcut nimic pentru cetăţenii din acea zonă, care şi-au introdus pe cheltuieli proprii, apă şi canalizare”, a precizat acesta. Printre străzile care ar urma să fie reabilitate, dacă se va contracta acest credit, se numără străzile Compozitorilor, Moşilor, George Enescu, Gheorghe Pletosul, Valea Rusului, George Mateiu, Tiberiu Brediceanu, străzi centrale în cartierele Viişoara, Sigmir. La acestea s-ar adăuga încă 7-8 străzi pentru care s-au alocat fonduri importante din bugetul local pentru studii de fezabilitate şi proiecte tehnice.

,,I-am solicitat primarului Ovidiu Creţu să ia în calcul această variantă, pentru ca apoi, pe baza unor documentaţii reale, să avem posibilitatea contractării unui nou împrumut. Primarul Ovidiu Creţu s-a arătat total împotriva contractării unui astfel de credit, motivând că administraţiile locale nu trebuie să lucreze cu credite, nu ştiu de unde această concepţie, toate administraţiile publice locale din Europa lucrează cu credite, şi mai trebuie să aşteptăm, poate se va deschide o axă pe fonduri structurale, dar nu aşa rezolvăm problema”, a conchis vicepreşedintele PNL Bistriţa Andrei Rusu.

Primăria Bistriţa a mai contractat un credit, în anul 2007, în valoare de 35 de milioane de lei, banii fiind cheltuiţi pentru modernizarea şi consolidarea unor străzi din municipiu, achiziţia de terenuri şi construcţia de locuinţe sociale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5