Poetul Menuţ Maximinian – în revistele Steaua şi Caiete Silvane

Poetul Menuţ Maximinian este tot mai vizibil în revistele de literatură de prestigiu din Transilvania, ne referim la „Tribuna”, „Steaua”, „Caiete Silvane” etc.
În nr. 9 al revistei de cultură „Steaua”, ce apare în capitala Transilvaniei, Cluj-Napoca ( apropo, în România există Muzeul Literaturii Române la Bucureşti, Muzeul Literaturii Moldovei la Iaşi şi credem că ar fi potrivit ca la 100 de ani de la Marea Unire – 1918, şi la Cluj să se deschidă Muzeul Literaturii Transilvane sau din Transilvania), poetul Menuţ Maximinian publică o consistentă pagină de poezie, poemele „Numele”, „Degete de ceaţă”, „Învăţături”, „Crucea Nopţii”, „Cruci” şi „Stele albe”, din care remarcăm două versuri semnificative: „Iisus priveşte spre cerul înstelat/ Iar licuricii se ascund după lună”. Revista „Steaua” are ca director pe poetul Adrian Popescu.
În revista de cultură „Caiete silvane”, ce apare la Zalău, redactor şef Daniel Săuca, şi redactor şef adjunct Viorel Mureşan, poetul bistriţean, director al cotidianului „Răsunetul”, publică o pagină de poezie, din volumul de versuri „Fruct oprit”, în curs de apariţie, cu o prefaţă de criticul literar clujean Irina Petraş, cu o notă biografică, volum ce va apare la Editura Şcoala Ardeleană din Cluj, sunt reproduse poemele „Primăvara”, „E iarnă iar”, „Strămoşii”, „Război” şi „Marea”.
Două prezenţe poetice remarcabile în două reviste de cultură ale Transilvaniei, poetul Menuţ Maximinian, după prezenţe şi în revista „România literară”, devenind tot mai vizibil în peisajul şi plaja literară a poeziei contemporane.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5