”FROM GAMIFICATION TO LEARNING”

Polițiștii de prevenire vin în sprijinul dascălilor, în cadrul unui proiect Erasmus +, de formare continuă a cadrelor didactice

Siguranța în școală este o prioritate a Poliției Bistrițene, motiv pentru care, Compartimentul de Analiza și Prevenirea Criminalității are în desfășurare mai multe proiecte preventive care se adresează elevilor. De asemenea, se alătură cadrelor didactice și sprijină orice proiect implică siguranța elevilor.

Școala Generală ”Mihai Eminescu” din Năsăud este partener internațional în proiectul Erasmus + K2, ”STAND UP! SPEAK OUT!  ” alături de alte trei țări. În cadrul mobilității din aprilie, școala a organizat, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, conferința internațională ,,De la joc la învățare”.

Școala din Năsăud a avut invitați din Italia, Spania si Letonia care au participat la o lecție de prevenire a bullyingului în școli. Lecția a fost susținută în întregime în limba engleză de către subcomisar de poliție Mihaela Schreiner, specialist în prevenirea criminalității. Polițista a fost ajutată de tinerii voluntari din ONG ul POV 21, abordarea fiind una ludică, în concordanță cu tema ”From gamification to learning”.

În cadrul aceluiași eveniment, coordonatorul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității a prezentat în plenul conferinței academice internaționale activități, metode și mijloace prin care, prin joc, atât polițiștii, cât și cadrele didactice, pot veni în sprijinul elevilor.

Proiectul prezentat, ”STOP BULLYINGULUI ÎN ȘCOLILE BISTRIȚENE” promovează în rândul elevilor sportul, ca alternativă la activități din sfera delincvenței juvenile și îl are drept ambasador pe ultra maratonistul bistrițean TIBI UȘERIU care, prin experiența sa de viață, constituie o ,,carte vie” pentru tineri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5