Polițiștii și jandarmii vor derula activități de informare și verificare, pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19!

Instituția Prefectului BN

Având în vedere incidența în creștere a cazurilor de infecție cu COVID-19, în județul Bistrița-Năsăud, polițiștii și jandarmii din toate subunitățile desfășoară activități de informare a cetățenilor cu privire la obligațiile pe care le au, dar și activități de verificare.
Aceștia vor acorda o atenție deosebită verificărilor privind organizarea unor evenimente private, scopul acțiunilor fiind de a proteja și de a limita răspândirea virusului Sars-Cov-2.
Vă reamintim că starea de alertă a fost prelungită pe întreg teritoriul țării, odată cu adoptarea HG nr. 34 / 08.01.2022.
Conform noilor reglementări:
- masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, astfel încât să acopere nasul și gura
- singurele măști acceptate sunt cele de protecție de tip medical sau FFP2
- se interzice organizarea și desfășurarea de evenimente private: nunți, botezuri, mese festive și alte asemenea
- se interzic întrunirile de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații deschise sau închise, cu unele excepții expres prevăzute de lege
- este interzisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci

În acest sfârșit de săptămână misiunile specifice vor consta în verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară stabilite în această perioadă, respectiv pentru respectarea regulilor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Vor fi realizate inclusiv misiuni de verificare a respectării de către agenții economici a permiterii accesului în interior doar a persoanelor care dețin certificatul COVID.
În cazul în care, nerespectarea măsurilor stabilite au ca urmare răspândirea virusului Sars-Cov-2 și sunt înregistrate un număr mare de îmbolnăviri sau chiar decese, polițiștii se vor sesiza din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii prevăzută la art. 352, din Codul Penal: zădărnicirea combaterii bolilor care se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amendă.
Pentru sănătatea dumneavoastră și a celor din jur, respectați măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5