Pompierii, la biserica de la Coroana. Scenariul: Fum la nivelul acoperișului

Pompierii militari ai Detașamentului Bistrița și voluntarii din cadrul SVSU Bistrița au avut de gestionat o situație tactică complexă, în cadrul unui exercițiu organizat la Biserica ”Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” (Coroana de Aur) din municipiul Bistrița.
Scenariul a presupus că o persoană din administrația bisericii a sesizat fum la nivelul acoperișului și a intrat pe singura cale de acces pentru verificare și a rămas inconștient la înălțime. Pompierii militari și voluntari au fost nevoiți să realizeze dispozitivul de intervenție în condiții de trafic intens, cu autoturismele parcate ca în orice zi normală și să asigură accesul în podul bisericii pe singura cale de acces existentă.
Obiectivul ales este una din cele mai frecventate biserici din municipiul Bistrița, monument istoric, iar zilnic, sute de bistrițeni trec pragul bisericii, inclusiv în momentul exercițiului fiind necesară evacuarea enoriașilor din interior.
Asigurăm opinia publică de necesitatea organizării și executării exercițiilor de acest tip pentru antrenarea personalului propriu, verificarea reacției personalului de la locul de muncă, în acest caz preoți și personal administrativ, toate pentru asigurarea unui climat de siguranță din punct de vedere a prevenirii și stingerii incendiilor pentru comunitatea bistrițeană.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5