Popas în Ţara Dornelor

Un grup de elevi ai claselor a III-a de la Şcoala Gimnazială „Artemiu Publiu Alexi” din Sângeorz-Băi, însoţiţi de dascălii lor Mărioara Avram, Mariana Istrate, Anuţa Pop, Maria Pop, Andreia Ianovici şi Ionel Oarcăs, a poposit pentru o zi şi în minunata Ţară a Dornelor.
Cei peste 80 de elevi ai trecut Pasul Tihuţa, încântaţi de frumuseţile naturii şi s-au oprit la Dorna Candrenilor, satul de la poalele Ouşorului.
Aici au fost întâmpinaţi cu căldură şi prietenie de elevii claselor primare şi de învăţătoarele Manuela Puşcaşu, Alina Ungureanu şi Florentina Banu. Talentaţii elevi ai ansamblului folcloric „Plai Bucovinean” al Liceului Tehnologic Dorna Candrenilor ne-au prezentat un spectacol folcloric de înaltă ţinută, pregătit de instructorii Gavril şi Florentina Banu şi Graţica Nedelea.
În semn de prietenie, elevii au făcut schimb de obiecte realizate în cadrul orelor de educaţie tehnologică. Grupul de elevi sângeorzeni a vizitat, în continuare, oraşul Vatra Dornei şi muzeele de etnografie şi ştiinţele naturii.
Încântaţi de această minunată zi din cadrul Săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, am hotărât să revenim pe aceste meleaguri, dar şi să-i invităm pe prietenii din Dorna Candrenilor să cunoască Valea Someşului.
prof. înv. primar Ionel Oarcăs
Şcoala Gimnazială „Artemiu Publiu Alexi” din Sângeorz-Băi

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5