Porniţi plugul feţi frumoşi

Acesta este titlul sub semnul căreia a debutat în oraşul staţiune Vatra Dornei cea de-a cinsprezecea ediţie a festivalului naţional de datini şi obiceiuri de iarnă. Printre zecile de formaţii şi ansambluri venite din toate judeţele Moldovei, ce au împânzit atmosfera cu urături şi clinchet de zurgălăi, precum şi pocnituri de bice, s-au aflat şi colindătorii Ansamblului Datina, nume predestinat parcă pentru acest festival, ce venind de pe frumoasa vale a Şieului, din Mărişelu, au reprezentat cu succes judeţul nostru.

Coordonat de părintele paroh Aurelian Poptean, grupul de la Mărişelu a cerut gospodarilor moldoveni să-i primească în tindă, unde au colindat atât de frumos încât în ochii multora se puteau zări licăriri de lacrimi. N-au lipsit nici urările de anul nou, ce au umplut buchetul de colind, cu promisiunea celebră din vers de colind : “Şi la anu om veni, Numa dacă ni-ţ pofti”.

La finalul festivalului formaţiile participante au fost premiate de către organizatori, pimarul municipiului Vatra Dornei ing. Ioan Moraru înmânând Ansamblului nostru diploma şi trofeul festivalului. O experienţă în plus pentru cei de la Mărişelu, o muncă ce le-a fost răsplătită din belşug dar în acelaşi timp şi o responsabilitate ce va pluti pe umeri lor în anul ce vine.

La plecare părintele Aurelian poptean a ţinut să mulţumească organizatorilor pentru frumoasa primire cât şi pentru excepţionala găzduire, neuitând să amintească aici şi pe directorul adjunct al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa – Năsăud, Ioan Simionca, ce a avut încredere deplină în Ansamblu Datina recomandându-l pentru acest festival. Tot acum au fost amintiţi şi edilii locali, Toma Someşan şi Iuliu Ognean ce s-au îngrijit pentru ca deplasările grupului să fie posibile în anul 2011.

Pentru că orice lucru bine făcut se începe şi se sfârşeşte cu Dumnezeu, în fapt de seară Ansamblul Datina a poposit în două lăcaşuri de rugăciune emblematice mănăstirile Dorna Arini şi Piatra Fântânele unde au înălţat colind heruvimic.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5