Pr. Vasile Beni: Mama, Soția, Fiica, Bunica - sunt daruri pe le primim din partea bunului Dumnezeu

     Multe și nenumărate sunt darurile pe care fiecare dintre noi le primim de la bunul Dumnezeu și pentru toate trebuie să-i mulțumim. Întrucât sărbătoarea de 8 martie se regăseşte, de mulţi ani, în conştiinţa colectivă ca fiind ziua în care se aduce un omagiu femeii ca mamă, soție, fiică, soră, bunică, prietenă sau colegă, mă voi opri foarte pe scurt la câteva exemple care ne descriu rolul important pe care îl au în viața de zi cu zi.

    MAMA -Dragii mei, bucuraţi-vă dacă mama voastră mai este în viaţă! Nu există mame tinere sau mame bătrâne, mame frumoase sau mame urâte. Există doar mame! Mame, care s-au sacrificat să ne crească, să ne educe şi să ne arate calea către Dumnezeu. Nopţile nedormite şi nenumăratele sacrificii poate şi-au pus amprenta pe chipul ei, însă acest lucru ar trebui să ne determine să o iubim mai mult şi să o preţuim. Dumnezeu să binecuvânteze toate mamele!

 SOȚIA-Fiecare soție este un înger păzitor, fiind mereu preocupată ca toate să fie în bună rânduială. Pe vremea când Winston Churchill era prim-ministru al Marii Britanii, căsnicia sa era privită ca fiind cel mai bun exemplu de loialitate și dragoste. Într-o zi, un ziarist l-a întrebat pe premierul englez: „Dacă v-ați putea trăi viața încă o dată, ce ați vrea să faceți?” Cu o sclipire în privire, Churchill a răspuns: „Aș dori să fiu încă o dată soțul doamnei Churchill”.      

     FIICA-Dintre toate darurile pe care bunul Dumnezeu îl dă unei familii, cel mai de preț a fost, este și va fi copilul. Limba omenească este prea săracă în cuvinte pentru a spune ce este copilul, cea mai de preţ comoară, iar noi, părinţii suntem paznicii acestei comori. Copiii sunt cei care ne aduc cele mai mari bucurii și suntem mândri în smerenie de ei.

  BUNICA- Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, a rămas orfan de mamă la vârsta de șase luni, de tată, la vârsta de doi ani și a fost crescut de bunica Maria, până la vârsta de unsprezece ani. Iar prima poezie pe care a scris-o i-a dedicat-o bunicii: ,,Bunica, Dumnezeu s-o ierte / Mi-a insuflat de timpuriu / În suflet tainele credinței / Iar rodul lor mă ține viu”.

Vă dorim să fiți sănătoase, puternice și înțelepte! 

 Mulți și binecuvântați ani!      

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5