Prefectul, întâlnire cu primarii de pe Câmpie, la Lechinţa. Vezi subiectele dezbătute

Cu grupul de primării Lechința, Milaș, Budești, Galații Bistriței, Șieu Odorhei, Matei, Miceștii de Cîmpie, Sînmihaiu de Cîmpie, Teaca, Silivașu de Cîmpie și Urmeniș s-a încheiat seria de ședințe zonale prin care Instituția prefectului și-a propus să eficientizeze colaborarea interinstituțională între primării și serviciile publice deconcentrate.
Primăriile au ridicat în primul rând problema deficitului de personal în rândul polițiștiilor din zona rurală. Reprezentantul IPJ le-a răspuns că începând cu ianuarie 2018 se vor repartiza mai mulți polițiști prin deblocarea angajărilor în sistem.
La primaria Lechința sunt nemulțumiri legate de faptul că nu se reușește eliberarea de avize pentru construcțiile noi, în condițiile în care la fiecare depunere de documente cerințele se schimbă. În acest caz proiectele aflate în curs se vor analiza cu reprezentanții ISU.
Toate primăriile prezente au întrebat când se vor putea autoriza angajații din primării pentru lucrări de cadastru. Reprezentantul OCPI le-a comunicat celor interesați că în perioada 11-15 decembrie a.c., se vor desfășura cursuri pentru autorizarea acestora.
Ca și la celelalte întâlniri s-au ridicat probleme legate de imobilele aflate în domeniul public și despre modaliatea de întăbulare definitivă a acestora.
Ședința a fost condusă de prefectul județului Ovidiu Frenț și au participat reprezentanți ai primăriilor mai sus menționate cât și reprezentanți ai serviciilor publice deconcentrate.
În perioada următoare Instituția prefectului și serviciile publice deconcentrate vor întocmi un plan de măsuri și acțiuni care să rezolve problemele ridicate de toate unitățile administrativ teritoriale.
Utilitatea acestui nou tip de întâlniri de lucru a fost salutată de către toți participanții, în mod special de către președintele Asociației Comunelor BN, dl. primar Romeo Florian. Prefectul Ovidiu Frenț a mulțumit tuturor pentru implicare și a promis continuarea în viitor a acestei modalități de colaborare directă, concretă și aplicată, pentru îndeplinirea obligațiilor instituțiilor și în același timp pentru rezolvarea problemelor comunităților din județul nostru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5