Prefectul Ovidiu Frenţ: Drapelul tricolor este martorul devenirii noastre, un simbol al unității

În momente de luptă, de triumf, de speranță și de celebrare a ceea ce-i mai frumos în noi, din 1848, martor al devenirii noastre este drapelul țării, pe ale cărui falduri a fost înscris încă de acum 170 de ani: Dreptate și Frăție.
Pentru că, deși diferite, culorile — albastru, galben, roșu — ne arată frumusețea și puterea pe care o putem avea împreună.
Aceeași armonie a acordului și a patriotismului i-a făcut pe strămoșii noștri să strige că vor unirea cu țara și au reușit tot împreună să-nfăptuiască marele vis al națiunii noastre, Marea Unire.
Așadar, tricolorul ne transmite că în veci vom fi frați, fiind o dovadă a unităţii pe care trebuie să o păstrăm și un legământ pentru viitor.
Nu putem să nu-i amintim pe cei care au dat dovadă de eroism sub culorile drapelului național, acei militari care și-au sacrificat viața în misiunile încredințate de țară, militari români care s-au jertfit pe câmpul de luptă, în numele democrației și libertății.
Drapelul tricolor este martorul devenirii noastre, un simbol al unității, înălțat să-l vedem în fiecare zi și să ne amintească unde este locul în care ne e sufletul, atunci când ne pierdem speranța, să ne amintească pentru ce trebuie să luptăm când uităm de armonia unității și este un reper pe care trebuie să-l avem atunci când construim viitorul.
În numele Guvernului României și al meu personal, le mulțumesc tuturor românilor care poartă cu mândrie tricolorul, acelora care contribuie la promovarea valorilor țării noastre în lume și duc România mai departe prin performanțele lor sau pur și simplu iubesc și respectă România.
La mulți ani, Tricolor! La mulți ani, România!
Mesajul prefectului județului Ovidiu Victor Frenţ, cu ocazia Zilei Drapelului Național.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5