Prefectul Ovidiu Frenţ: E un prilej de reflecție și de comparație cu ceea ce ne doream acum 27 ani

Prefectul judeţului, Ovidiu Victor Frenţ, le-a mulţumit şefilor de instituţii deconcentrate pentru activitatea desfăşurată în acest an şi pentru faptul că au colaborat în situaţiile de criză. Înaltul funcţionar public a precizat în cadrul Colegiului Prefectural că anul 2016 a fost cel mai dificil de când acesta activează în Prefectură, şi asta pentru că judeţul s-a confruntat cu problema gestionării serviciului de salubrizare, cu inundaţii, dar şi cu explozia de la blocul de pe str. Arţarilor, la care se adaugă şi cele două scrutinuri electorale. „Vreau să vă mulţumesc că m-aţi ajutat să trecem cu bine peste toate aceste situaţii în acest an, să vă mulţumesc şi pentru buna desfăşurare a alegerilor parlamnetare, în special colegilor din Ministerul Afacerilor Interne şi celorlalţi membri ai Comisiei Tehnice şi celorlalţi care au contribuit la desfăşurarea unor alegeri pe care eu le-am caracterizat ca fiind cele mai civilizate, transparente şi corecte la care am asistat şi prin prisma candrului legislativ îmbunătăţit, a procedurilor noi care au fost implementate, dar cred că şi a evoluţiei generale a tuturor participanţilor la procesul electoral, cetăţean, autorităţi, candidaţi care demonstrează că suntem pe o cale bună”,  a menţionat Ovidiu Frenţ.

         La propunerea prefectului judeţului a fost ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor evenimentelor de la Berlin şi Ankara, dar şi a eroilor căzuţi acum 27 de ani pentru recâştigarea libertăţii României. „Poate să fie un prilej de reflecție şi de comparaţie cu ceea ce doream în urmă cu 27 de ani la ceea ce suntem astăzi, cu pluri şi minusuri, cu ceea ce am reuşit să realizăm, cu ceea ce nu am reuşit să realizăm, cu ceea ce am greşit şi cu ceea ce ne propunem pentru viitor”, a spus prefectul Frenţ. Acesta a  reamintit de cele două ceremoniale militar-religioase care au loc miercuri, la Brăteni, la Monumentul eroului Ioan Sabău şi joi, la Mormântul Eroului Martir sublocotenent  post-mortem Cristian Remus Bucur, din cimitirul Bistriţa, care marchează Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România şi Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii.

         Altfel, în ultima şedinţă ordinară a Colegiului Prefectural, au fost aprobate măsurile necesare în vederea desfăşurării normale a activităţilor economice, sociale, culturale şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pentru perioada sărbătorilor de iarnă la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, în urma prezentărilor făcute de inspectorii şefi ai Poliţiei, Jandarmeriei şi ai ISU B-N, a directorului executiv de la DSVSA B-N şi a comisarului-şef adjunct de la Protecţia Consumatorilor.

         La ceas de sărbătoare, şefii instituţiilor deconcentrate au fost colindaţi de elevi  de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5