Prefectul Ovidiu Frenţ: A fost un an plin de activităţi, dar scopul principal a fost sprijinirea cetăţenilor în rezolvarea problemelor
Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud şi-a prezentat astăzi raportul de activitate pentru anul 2018, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural. Prefectul Ovidiu Frenţ şi subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea au mulţumit tuturor colegilor militari şi civili, funcţionari publici şi personal contractual, colaboratorilor din celelalte instituţii şi autorităţilor publice locale care au contribuit, anul trecut, la realizarea obiectivelor Instituţiei Prefectului.
„A fost un an plin de activităţi diverse şi complexe, în care scopul principal a fost sprijinirea cetăţenilor în rezolvarea problemelor aflate în atenţia instituţiei, precum şi punerea la dispoziţie a informaţiilor utile opiniei publice”, a declarat prefectul Frenţ.
***
Pentru îndeplinirea atribuţiilor legale, prefectul judeţului a emis 266 de ordine care au vizat constituirea unor comisii de control, constituirea sau actualizarea unor comisii de lucru la nivel judeţean şi local, organizarea referendumului, în domeniul structurii de securitate etc.
Administrarea agendei conducerii instituţiei a însumat 300 de acţiuni, dintre care 169 ale prefectului. Cancelaria prefectului a adunat laolaltă toate evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri, fiind lansată Agenda Culturală a Judeţului Bistriţa-Năsăud, cu 104 evenimente dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. De asemenea, au fost organizate evenimente menite să promoveze relaţiile externe, acţiuni naţionale şi regionale, dar şi pentru pregătirea „reuniunii informale a ataşaţilor de mediu”, care va avea loc în perioada 2-3 mai 2019, în contextul preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.
În 2018, au fost prelucrate 1180 cereri şi a fost aplicată apostila pe un număr 1250 acte administrative.
În ceea ce priveşte activitatea de verificare a legalităţii actelor administrative, au fost înregistrate 19.284 de acte, din care 4339 hotărâri adoptate de Consiliul Judeţean şi consiliile locale şi 14.945 dispoziţii emise de preşedintele CJ şi de primari. Au fost formulate plângeri prealabile pentru 136 de acte normative.
În atribuţiile Instituţiei Prefectului intră şi monitorizarea proiectelor cu finanţare europeană derulate de către autorităţile publice locale şi serviciile publice deconcentrate, dar şi de mediul de afaceri. La nivelul semestrului I 2018, erau în implementare 147 proiecte finanţate din fondurile europene ale autorităţilor publice cu o valoare de aproximativ 148,3 milioane lei (cu TVA), dintre care 119 prin PNDR, 19 – Program Operaţional Regional, 1 – Program Operaţional Capacitate Administrativă, 5 – Programul Operaţional Capital Uman, 3 – Programul Operaţional Infrastructura Mare. În domeniul privat, raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut, erau 1194 proiecte finanţate din fonduri europene ale persoanelor juridice, cu o valoare de 104,6 milioane lei, dintre care 1173 prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală şi 17 prin POR.
Citiţi şi:
- Prefectul Ovidiu Frenţ: Vom face recurs la decizia instanţei. Lucrurile nu sunt încheiate. Nu am nimic cu persoana primarului din Sângeorz Băi
- Subprefectul Terente Ciui, instalat oficial: Prioritară este punerea în aplicare a politicii Guvernului
- Comisia Tehnică Judeţenă Bistriţa-Năsăud pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor locale din anul 2016
- Prefectul Ovidiu Frenţ: “ Există toate prevederile legale pentru declanşarea referendumului de la Sângeorz Băi”
- Autorităţile locale implementează proiecte de peste 174 milioane euro. Mediul de afaceri a atras doar 40 milioane euro
Adaugă comentariu nou