Subprefectul Terente Ciui, instalat oficial: Prioritară este punerea în aplicare a politicii Guvernului

Terente Ciui a depus, într-un cadru festiv, jurământul, acesta urmând să ocupe, cu caracter temporar, funcţia de subprefect al judeţului Bistriţa-Năsăud. Fostul director adjunct al Casei Judeţene de Pensii Bistriţa-Năsăud, a fost detaşat pe funcţia de subprefect, printr-o hotărâre de Guvern adoptată miercuri, 30 martie, parafată de prim-ministrul Dacian Cioloş.

„Mulţumesc Guvernului României pentru încrederea care mi-a fost acordată de a ocupa funcţia de subprefect al judeţului Bistriţa-Năsăud. Am convingerea că împreună cu domnul prefect, cu reprezentanţii instituţiilor deconcentrate din judeţ, împreună cu primarii, vom reuşi să punem mai bine în practică un principiu de bază al funcţionării Instituţiei Prefectului, orientarea către cetăţean.

În ultimii 10 ani am coordonat activitatea de stabiliri şi plăţi prestaţii, ca director al Casei Judeţene de Pensii, având colaborări frecvente cu Instituţia Prefectului. Aşa am cunoscut o parte din personalul instituţiei, rămânând de fiecare dată plăcut impresionat de calitatea pregătirii lor şi de profesionalismul de care au dat dovadă. Nu în ultimul rând, colaborarea cu actualul prefect este bazată pe respect reciproc. Evidenţierea acestor aspecte îmi dă certitudinea că voi lucra cu plăcere în Instituţia Prefectului.

Sunt unele principii la care ţin foarte mult şi pe care le-am aplicat în activităţile anterioare, respectiv eficientizarea acestora, rezolvarea cu prioritate a solicitărilor cetăţenilor, transparenţa şi legalitatea, principii la care nu voi renunţa. Prioritară pentru mine va fi punerea în aplicare a politicii Guvernului în judeţul Bistriţa-Năsăud şi realizarea obiectivelor dispuse de acesta”, a declarat subprefectul Terente Ciui.

         Prefectul Ovidiu Frenţ l-a felicitat pe  înaltul funcţionar public pentru această numire onorantă, arătându-se mulţumit că nu mai trebuie să suplinească ambele funcţii de conducere.

„Ştiu foarte bine ce înseamnă funcţia de subprefect, de aceea vă asigur că vă aşteaptă nu doar o funcţie onorantă ci şi muncă extrem de laborioasă. Avem peste 30 de comisii în care activează prefectul şi subprefectul, în toate domeniile imaginabile ale vieţii economice şi sociale ale judeţului.

Mă bazez pe experienţa dumneavoastră foarte complexă, de aproape 30 de ani de muncă în diferite instituţii. Mă bucur că veniţi dintr-un mediu unde dialogul social şi aplecarea către nevoile oamenilor, ale societăţii sunt în contact direct statul, pentru că veniţi de la Casa Judeţeană de Pensii, iar pentru că sunteţi şi economist şi electronist sunt sigur că veţi da eficienţă şi precizie activităţii dumneavoastră de subprefect”, a punctat Frenţ.

Prefectul a precizat că va trebui să facă echipă cu noul subprefect, pentru apropierea Prefecturuii de celelalte instituţii, dar mai ales de cetăţean. „În România, relaţia stat-cetăţean trebuie să fie mai mult o simbioză decât o dihotomie şi acest lucru avem ocazia să-l facem şi noi în judeţul Bistriţa-Năsăud. Pentru că este un Guvern cu termene şi perioade de funcţionare de un an, trebuie să fim la maximum eficienţi”, a declarat prefectul Ovidiu Frenţ, oferindu-i lui Terente Ciui şi o insignă. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5