Subprefectul Ciprian Oprea Ceclan, la învestire: Nu o să renunţ la cele două principii, seriozitate şi responsabilitate

Ciprian Oprea Ceclan a fost învestit, astăzi, în funcţia de subprefect, depunând jurământul de credinţă în faţa secretarului de stat Mihai Dan Chirică de la Ministerul Afacerilor Interne, a prefectului Ovidiu Frenţ, a şefilor instituţiilor deconcentrate şi a instituţiilor militarizate din subordinea MAI. 
 
După intonarea Imnului naţional, secretarul de stat Mihai Dan Chirică a dat citire celor două hotărâri ale Guvernului României, şi anume încetarea exercitării cu caracter temporar prin detaşare, în condiţiile legii a funcţiei publice de subprefect al judeţului Bistriţa-Năsăud de către Terente Ciui şi exercitarea cu caracter temporar, prin detaşare, în condiţiile legii, a funcţiei publice de subprefect de către Ciprian Oprea Ceclan. 
 
„Să nu uitaţi că sunteţi în slujba cetăţeanului. Cetăţeanul trebuie să fie pe primul loc, iar alături de domnul prefect, de Consiliul Judeţean trebuie să daţi dovadă multă putere de muncă astfel încât să faceţi faţă tuturor provocărilor care sunt în judeţ”, a transmis secretarul de stat Mihai Dan Chirică.
Vicepreşedintele CJ B-N, Vasile Puica, a transmis un mesaj de felicitare din partea staff-ului administraţiei judeţene, urându-i succes în activitate noului subprefect. „Sunteţi tânăr, dar cu experienţă în administraţie prin funcţiile pe care le-aţi deţinut în sectorul privat. Aveţi o pregătire superioară demnă de laudă şi împreună cu experienţa domnului prefect sperăm să faceţi o echipă foarte bună, cu rezultate deosebite”, a transmis vicepreşedintele Puica.
Prefectul Ovidiu Frenţ a rememorat emoţiile din 2009, atunci când a fost numit, pentru o scurtă perioadă, subprefect. „Veneam ca şi noul subprefect al judeţului dintr-o experienţă mult mai bogată în mediul privat. Acest lucru m-a ajutat, dar m-a şi provocat în a înţelege mecanismele instituţiilor de stat şi ale Instituţiei Prefectului, care este una extrem de complexă, şi care acoperă o gamă foarte largă de probleme, nu doar în relaţia cu cetăţeanul ci şi cu celelalte instituţii, cu administraţia publică locală. Cred că noul subprefect va aborda tot ca o provocare această nouă demnitate publică. Cunoscându-l de mai mulţi ani, am speranţa şi încrederea că se va achita foarte bine de obligaţiile legale şi vom face o echipă foarte bună, care scade ca medie de vârstă, dar va creşte ca şi grad de implicare, de rezonanţă cu problemele pe care le întâmpinăm zilnic”, a declarat prefectul Frenţ, mulţumind pentru colaborare lui Terente Ciui. Prefectul i-a oferit lui Ciprian Oprea Ceclan o insignă cu tricolorul României care „să-i rămână nu doar pe haină ci şi în suflet”.
 
Fostul subprefect Terente Ciui, care se va întoarce ca director adjunct la Casa Judeţeană de Pensii, a subliniat în mesajul său faptul că a deţinut această funcţie pe timpul a trei guverne, cu viziuni şi comportamente diferite, reuşind să ferească instituţiile statului de presiunile politice.
 
 
Subprefectul Ciprian Oprea Ceclan: Nu voi renunţa la cele două principii, seriozitate şi responsabilitate
 
„Mulţumesc primului-ministru şi Guvernului României pentru încredrea acordată în exercitatea acestei funcţii importante a judeţului Bistriţa-Năsăud, şi anume cea de subprefect. Vreau să vă asigur că nu voi renunţa la cele două principii după care m-am ghidat de-a lungul vieţii şi a carierei mele, respectiv seriozitatea şi responsabilitatea. Sunt ferm convins că împreună cu domnul prefect, cu colegii din Instituţia Prefectului, cu directorii din instituţiile deconcentrate, cu domnii comandanţi, cu domnii primari ai comunelor judeţului Bistriţa-Năsăud ne vom îndeplini cu foarte mare seriozitate îndatoririle care ne revin în exercitarea funcţiei.
Mă angajez să fiu garantul legii şi vreau să vă asigur pe această cale că uşa suprefectului va fi deschisă pentru oricare dintre dumneavoastră şi pentru oricare cetăţean al judeţul Bistriţa-Năsăud, în încercarea de rezolvare a tuturor cerinţelor”, a declarat Ciprian Oprea Ceclan.
 

Ciprian Oprea Ceclan (n. 7.11.1977) a absolvit Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, Secţia Electronică Aplicată, fiind inginer diplomat. A lucrat doar în mediul privat, la SC Willy & Co SRL Apahida, la SC Netsoft Systems SRL Cluj-Napoca, la SC Leoni Wiring Syastems ca şef de program (2003-2006),  Rombat Automobile (2006-2007), Compexit Trading (2007-2010) şi Goldplast (2010-prezent), ca director cercetare-dezvoltare. De la sfârşitul lunii mai, a lucrat la Primăria Bistriţa, în urma susţinerii unui concurs.

A fost preşedinte coordonator al PES Activists Bistriţa-Năsăud, vicepreşedinte PSD Bistriţa-Năsăud şi consilier judeţean, dându-şi demisia luna trecută. 

 

  
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5