Prefectul Stelian Dolha: În Bistriţa-Năsăud, vaccinarea a crescut de 5-6 ori în ultima perioadă!

Prefectul Stelian Dolha a anunţat, în cadrul Colegiului Prefectural, că numărul persoanelor care doresc să se vaccineze a crescut simţitor.
„Vaccinarea a crescut în ultima săptămână, ne spun cifrele. Dacă în perioada de vară, în luna august, aveam 200 poate chiar sub 200 sau sub 100 de persoane vaccinate/zi, de aproximativ o săptămână suntem cu peste 1000 de vaccinaţi/zi şi ne referim la prima doză. E un lucru îmbucurător. În Bistriţa-Năsăud, vaccinarea a crescut de 5-6 ori. Ştim cu toţii, e salvarea noastră, ne spun specialiştii”, a declarat prefectul judeţului.
În prezent, în judeţ sunt vaccinate complet 80.848 persoane, 9442 persoane având şi doza trei. Totuşi, acoperirea vaccinală este de 26,71%. Sunt 44 de medici de familie care vaccinează, dintre care 19 în mediul urban şi 25 în mediul rural. De la 1 septembrie şi până în 26 octombrie, în judeţ au fost confirmate 5405 cazuri, dintre care 77% sunt persoane nevaccinate. Dintre persoanele vaccinate care au fost infectate cu CoVid, 81% s-au tratat la domiciliu, iar 19% la spital.
„Nu cred că forţăm lucrurile dacă spunem că suntem pe un oarecare platou, mi-aş dori să rămânem pe platou şi apoi să începem coborârea incidenţei în judeţul nostru. Din datele pe care le avem, ceea ce ne spun specialiştii la nivel naţional, ar trebui ca lucrurile să se vadă mai mult la sfârşitul lui decembrie, începutul lui ianuarie, poate chiar în martie, o luminiţă la capătul tunelului. Suntem în a treia zi a noilor restricţii şi rolul nostru este ca aceste restricţii să le verificăm, pentru că ele ar trebui să împiedice răspândirea bolii în comunitate şi să-i îndemne pe oameni să se vaccineze”, a mai spus prefectul Stelian Dolha.
Prefectul judeţului le-a cerut instituţiilor publice să asigure ghişee afară pentru persoanele nevaccinate au care nu pot prezenta un certificat verde. De asemenea, a felicitat compania Fan Curier care încă de luni dimineaţă a implementat aplicaţia certificatului verde.
Nu în ultimul rând, prefectul a mulţumit celor care au ales să se alăture campaniei provaccinare – pr. Nicolae Feier, Emil Iugan de la Mis Grup, Lucian Sânmărtean, Gabi Balint, dar şi Emiliana Lăcătuş al căror mesaj a ajuns la public de nişă şi nu numai.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5