Prefectul Stelian Dolha, împreună cu soţia, într-un loc mirific

Prefectul Stelian Dolha s-a aflat azi, împreună cu soţia, doctor Florina Dolha, într-un loc mirific al judeţului nostru.
"Poiana cu narcise din Masivul Saca e cu adevărat un colț de basm din Bistrița-Năsăud. Sunt până la 30 de astfel de locuri cu narcise sălbatice în țară, dar turiștii și biologii au căzut de acord: cea de la noi e cea mai spectaculoasă. Încă mai puteți să prindeți narcisele înflorite, dacă vă grăbiți, iar drumul până la peste 1500 m altitudine e solicitant, după atâta repaus, dar merită. Și mare atenție, e rezervatie stiintifica, așa că florile sunt exclusiv pentru admirat și pentru albumul cu fotografii" scrie prefectul Dolha pe facebook.
Poiana cu Narcise de pe Vf. Saca din Munții Rodnei a înflorit, iar narcisele atrag mai ales în această perioadă foarte mulţi turişti. Poiana cu Narcise este protejată de lege, ca urmare florile nu pot fi rupte sau scoase din rădăcină.
Jandarmii montani din Rodna, informează faptul că narcisele sunt înflorite şi foarte multe persoane vor dori să viziteze poiana în aceste zile şi în perioada imediat următoare. Ei vor fi la datorie, asigurând toate măsurile de protecţie.
Rezervaţia naturală aflată în Munţii Rodnei, are o suprafață de 5 ha şi reprezintă o poiană cu narcise (Narcissus angustifolius), protejată de lege, pe versantul estic al muntelui Saca, la o altitudine de 1600 m, într-o asociaţie dominată de Barba Ursului.
Pe muntele Saca, din masivul cristalin al Rodnei, se poate ajunge plecând din localitatea Valea Vinului, situat la 8 km de Rodna Veche. Din Valea Vinului pleacă către muntele Saca două poteci mai accesibile: prima urcă spre vest spre Dealul Popii iar a doua urmăreşte Valea Secii şi apoi urcă pe versantul sudic al Dealului Popii. Drumul până la Vârful Saca durează 3 ore din Valea Vinului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5