Prefectul Stelian Dolha: Se redeschid școlile ! Mult succes tuturor elevilor și multă sănătate atât lor, cât și cadrelor didactice!

Se redeschid școlile începând cu semestrul al doilea!
Este o veste bună pentru toți școlarii din țară, iar la nivelul județului nostru bucuria este cu atât mai mare cu cât foarte multe școli vor fi deschise cu scenariul verde!
Îmi doresc să menținem un nivel al ratei de infectare cu Coronavirus care să permită continuarea cursurilor desfășurate în scenariul verde cât mai mult timp posibil în cât mai multe dintre unități de învățământ, până la revenirea completă în normalitate.
Mult succes tuturor elevilor și multă sănătate atât lor, cât și cadrelor didactice!
Prefect Stelian Dolha

Comentarii

05/02/21 15:15
Leon

Motto:
„Cartea este si ea educatoare prin multiplele ei puteri, însă cea mai mare putere educativă o are colectivitatea, numai în mijlocul ei se formează virtutile tinerești, camaraderia, datoria, răspunderea, jertfa, onoarea, fidelitatea, entuziasmul.”
(Iuliu Haţieganu)
Avantajele învăţământului față în față nu pot fi comparate cu învăţământul online sau cu cel hibrid. De aceea, redeschiderea majorității școlilor din România pe 8 februarie este o necesitate.
Totusi, în conditiile actuale de pandemie COVID-19 este nevoie de multă prudenţă si de măsuri care să garanteze redeschiderea în siguranţă a școlilor. Dacă măsura testării rapide a elevilor va fi implementată în şcoli autorităţile trebuie să aibă în vedere faptul că, în prezent, capacitatea cabinetelor şcolare din cadrul unităţilor de învăţământ de a realiza teste rapide este scăzută, dat fiind faptul că multe dintre cadrele medicale şcolare (medici şi asistenţi) sunt, la momentul de faţă, detaşate de către direcţiile de sănătate publică în diferite instituţii. Dar, chiar şi dacă toate cadrele medicale s-ar afla în şcoli la momentul începerii celui de-al doilea semestru, numărul acestora nu este nici pe departe suficient.
În al doilea rând sunt probleme legate și de situaţia materialelor sanitare din şcoli, in special a măstilor de protectie, ca sa nu mai vorbim de unităţile de învăţământ care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare si care nu se încadrează în standardele actuale privind condiţiile de igienă din şcoli.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5