Premiile Gopo 2015. "Bucureşti, unde eşti?", de Vlad Petri - cel mai bun film de debut

Filmul documentar "Bucureşti, unde eşti?", regizat de bistriţeanul Vlad Petri, a câştigat premiul Gopo pentru cel mai bun film de debut. Luni, 30 martie, la Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti, a avut loc gala de decernare a premiilor Gopo 2015, echivalentul românesc al Premiilor Oscar. 81 de filme româneşti lansate în cinematografe şi în festivaluri în 2014 au fost luate în considerare pentru nominalizările premiilor Gopo 2015. Filmul "Closer to the Moon", de Nae Caranfil, a fost marele câştigător al serii, după ce a obţinut nouă premii Gopo din 12 nominalizări.

Premiul Gopo pentru cel mai bun film de debut i-a revenit regizorului Vald Petri pentru documentarul ,,Bucureşti, unde eşti?”.

"În locul ăsta am filmat primul cadru din Bucureşti, unde eşti? în 14 ianuarie 2012 (n.r. – foto). În seara asta filmul a câştigat premiul Gopo pentru debut în cadrul Premiile Gopo. Vreau să le mulţumesc oamenilor care au ieşit în stradă, celor care mi-au permis să îi filmez şi intervievez, celor care au susţinut şi promovat filmul şi echipei care s-a implicat 100% în acest proiect", a scris Vlad Petri pe pagina sa de Facebook.

Filmul realizat de Vlad Petri prezintă modul în care protestatarii români au ocupat străzile din Bucureşti în anul 2012. Ce au în comun un fost ofiţer de poliţie, un dresor de câini, fondatorul unui partid politic şi protestatarii antiguvern? Cu toţii s-au întâlnit pe străzile Bucureştiului, la 23 de ani de la Revoluţie, hotărâţi să recucerească spaţiul public.Vlad Petri le urmăreşte poveştile pentru o perioadă de un an, din primele zile ale protestelor până în zilele referendumului împotriva preşedintelui Traian Băsescu. "Bucureşti, unde eşti?" este un film despre o lume confuză, aflată într-o continuă tranziţie între un trecut comunist şi un viitor incert.

Bistriţeanul Vlad Petri, fiul dr. Doinei Petri, director adjunct DSP BN, este regizor şi fotograf, proiectele sale fiind axate pe probleme sociale şi politice, desfăşurate în România şi în ţările din Orientul Mijlociu. În prezent, acesta este masterand în antropologie vizuală şi media la Universitatea Freie din Berlin. "Bucureşti, unde eşti?" este primul său lungmetraj.

Foto: Facebook

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5