Primăria oraşului Năsăud,

Preocupată pentru asigurarea de locuinţe tinerilor

Administraţia năsăudeană, prietena tinerilor cetăţeni ai oraşului, este preocupată pentru a le asigura cât mai multe locuinţe acestora, fapt pentru care urmăreşte îndeaproape execuţia lucrărilor la cel de-al doilea bloc ANL care se ridică pe strada Mihai Eminescu prin contractul cu firma bistriţeană „Cipt Partener” SRL.

Blocul ANL nr.2 va avea 20 unităţi locative, 19 cu două camere şi una cu o singură cameră, termenul de finalizare a lucrărilor fiind stabilit la sfârşitul lunii mai, anul viitor. Pentru aceste apartamente au fost depuse până în prezent la Primăria oraşului aproape două sute de cereri (193) pe care comisia de analiză a acestora le va „tria” conform unor criterii în funcţie de care va fi analizat dosarul solicitantului.

Astfel, solicitantul unui apartament în blocul ANL trebuie să fie major, cu vârsta până la 35 de ani; să-şi desfăşoare activitatea în Năsăud. Dosarul trebuie să conţină: copie legalizată a actului de naştere şi cel de identitate; declaraţii de autentificare a titularului cererii, cât şi a soţului, soţiei sau a celorlalţi membri majori din familie, din care să reiasă că nu deţin şi nu au deţinut locuinţe în proprietate şi nu au beneficiat de locuinţă pentru tineri; adeverinţă de la locul de muncă însoţită de copia de pe carnetul de muncă completat la zi; o copie de pe actul de proprietate al persoanei care îl tolerează în locuinţa şi numărul de persoane ce locuiesc efectiv în apartament (în cazul în care solicitantul unei locuinţe în blocul ANL este în prezent tolerat în spaţiu) pentru a putea fi determinată suprafaţa de care beneficiază fiecare locatar în parte sau membru de familie al solicitantului. La criteriile de ierarhizare sunt luate în calcul şi studiile şi veniturile solicitantului. Cei care locuiesc cu chirie vor trebui să depună şi copia de pe contractul de închiriere. De asemenea, vor trebui să ataşeze şi acte doveditoare privind starea de sănătate, în cazul în care necesită însoţitor sau o cameră în plus; acte doveditoare pentru situaţii sociale deosebite – spre exemplu – tineri proveniţi din case de ocrotire socială, care au împlinit 18 ani, sau tineri care au adoptat sau sunt în curs de a adopta un copil.

Titularul cererii pentru locuinţă poate completa dosarul cu orice alte documente din care reiese sau dovedeşte modificări a situaţiei familiale faţă de actele depuse iniţial.

Aşa cum informa primarul Dumitru Mureşan, pe amplasamentul de pe strada Iacob Mureşianu, în vecinătatea blocului 39 Garsoniere, se va mai construi un bloc ANL, în cel mai populat cartier – Grăniceri Sud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5