Preoții din judeţ s-au întâlnit la Ciceu Hășmaș şi Aluniș. Vezi ce au discutat

sursa Radio Renasterea

În perioada 8-9 noiembrie 2014, Biserica Ortodoxă a făcut pomenire Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și a Sfântului Ierarh Nectarie. Cu acest prilej, mai mulți preoți din Arhiepiscopia Clujului s-au întâlnit în cadrul cercurilor pastorale din care fac parte și au participat la manifestări speciale, organizate în diverse parohii.

Preoții cercului preoțesc de pe Valea Țibleșului, la hramul parohiei Ciceu Hășmaș

În ziua prăznuirii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, preoții cercului preoțesc de pe valea Țibleșului s-au întâlnit la hramul parohiei Ciceu Hășmaș din Protopopiatul Beclean. „După terminarea Sfintei Liturghii, cei șapte preoți din parohiile Ciceu Hășmaș, Ciceu Poieni, Ilișua, Dobricel, Căianu Mic, Căianu Mare și Uriu, au săvârșit Taina Sfântului Maslu”, ne-a informat corespondentul Radio Renașterea în protopopiatul Beclean, părintele Alin Pop.

Întâlnirea preoților din cercul pastoral-misionar Mocod

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, 9 preoţi din cadrul cercului pastoral-misionar Mocod, coordonaţi de părintele Dan Vasile au săvârșit duminică, 9 noiembrie 2014, Acatistul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, în parohia Aluniș din protopopiatul Năsăud. „La finalul slujbei, părintele Fontu Grigore de la Parohia Tăure le-a vorbit credincioşilor despre Biserică, pe care el a numit-o locaş de comuniune în Hristos, subliniind faptul că ea este corabia mântuirii care îi duce pe cei credincioşi spre veşnicie. În încheiere, părintele paroh Zinveliu Gavrilă a mulţumit tuturor preoţilor prezenţi”, a declarat corespondentul Radio Renașterea în protopopiatul Năsăud, părintele Cornel Coprean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]