Preotul Vlad Murgoi, instalat la Parohia Corvineşti

Duminică, 27 iulie a.c., în Parohia Ortodoxă Corvineşti a fost instalat noul preot, în persoana tânărului slujitor al altarului, Vlad Murgoi. După oficierea Sfintei Liturghii, părintele protopop Doru Zimveliu i-a înmânat însemnele slujirii preoţeşti, rostind şi un cuvânt de învăţătură.

Părintele Murgoi este absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca, promoţia 2012. În anul 2013 a absolvit Facultatea de Drept, finalizând cursurile de masterat în Teologie, cu nota 10. Vreme de nouă ani, a fost cântăreţ bisericesc la o parohie din Cluj-Napoca.

Parohia Ortodoxă Corvineşti a rămas vacantă după chemarea la Domnul a vrednicului de pomenire, părintele Ioan Peştina. Părintele Peştina, un adevărat savant în ale teologiei, a păstorit turma cuvântătoare din Corvineşti vreme de peste 40 ani, fiind un preot ce şi-a îndeplinit cu prisosinţă misiunea încredinţată.

La instalarea noului preot au participat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, deputatul Daniel Suciu, administratorul judeţului, Florin Moldovan, primarii Vasile Encian (Matei) şi Romeo Florian (Lechinţa). “Îi urez mult succes în păstorirea sufletelor din Corvineşti şi vreau să îl asigur de tot suportul meu în misiunea pe care a început-o astăzi”, i-a spus, părintelui Murgoi, preşedintele Moldovan.

Comentarii

02/08/14 01:47
Ada

Citez: " în prezent urmează masterul în Teologie"- este total gresit. Preotul Murgoi Vlad a absolvit masterul in Teologie cu nota 10 (zece) si vreme de 9 (noua) ani a fost cantaret bisericesc nu "Vreme de şapte ani, a fost cântăreţ bisericesc". rog sa corectati sa nu vorbeasca credinciosii mai departe neadevaruririle scrise de dvs. Multumesc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5