Preşedintele Băsescu a participat la sfinţirea noii biserici a Mănăstirii Salva de praznicul ,,Izvorul Tămăduirii”

Preşedintele Traian Băsescu, deputatul PDL Ioan Oltean,  preşedintele CJ Radu Moldovan şi prefectul Ioan Ţintean, alături de primarul comunei salva Gheorghe Onul au participat, vineri, la slujba de sfinţie a noii biserici a Mănăstirii Salva.


Primarul oraşului Năsăud, Mircea Romocea, vicepreşedintele CJ, Alexandru Pugna, alături de zeci de primari şi oficialităţi ale zonei au completat suita de politicieni care au urcat pe podiumul de pe care a fost oficiată slujba religioasă.


Slujba a fost oficiată de reprezentanţii BOR în frunte ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, împreună cu ÎPS Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale, PS Macarie, episcopul Europei de Nord, şi cu PS Vasile Someşanul. Ierarhii au sosit încă de joi seara în mijlocul obştii monahale şi a credincioşilor prezenţi. Ierarhii au fost întâmpinaţi la poarta Mănăstirii de Maica Stareţă, Stavrofora Emanuela Moisa, de duhovnicul Mănăstirii, preotul Teofan, şi de soborul de maici, în sunet de clopote şi toacă.


ÎPS Andrei a vorbit despre sărbătoarea care are loc la Mănăstirea Salva, cu prilejul hramului şi sfinţirii noului locaş de cult:


,,La Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii din anul Domnului 2013, se sfinţeşte o ctitorie de excepţie, Mănăstirea de la Salva. Sigur că cel mai important lucru de acolo este Biserica în stil bizantin. Biserica aceasta impunătoare poartă două hramuri, cel al Izvorului Tămăduirii şi cel al Sfinţilor Năsăudeni. Pentru că tocmai pe plaiul acesta mirific unde s-a ridicat Mănăstirea, în anul 1763 au fost martirizaţi cei patru mucenici ai ţinuturilor Salvei”.


,,Bucuria acestui mare eveniment al sfinţirii nu ar putea fi deplină fără prezenţa dumneavoastră, a celor dragi şi a celor care ne-aţi fost alături. Se cuvine aşadar ca împreună să mulţumim Bunului Dumnezeu şi să-l rugăm să reverse milele Sale cele bogate asupra acestui sfânt aşezământ şi asupra noastră a tuturor”, a adăugat Maica Stareţă Emanuela.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]