Președintele Radu Moldovan: În această toamnă, va fi turnat un strat de asfalt în intravilanul satului Cușma! Începe modernizarea tronsonului Satu Nou-Cușma, din fonduri europene!

Administratorul județului, Florin Moldovan, și administratorul companiei Transilvania Grand Construct, au semnat contractul de lucrări privind modernizarea Drumului Județean 172 G Satu Nou-Cușma. La eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldova, primarul Traian Simionca și viceprimarul Florin Griga de la Livezile, directorul executiv Dorin Popescu, șeful Serviciului Drumuri Județene – ing. Gabriel Pop.

„Împreună cu dl. primar Traian Simionca, după ce am preluat eu păreședinția Consiliului Județean, am început modernizarea acestui drum județean din Livezile. Am reuşit să ajungem până la nivelul satului Cuşma. (…) Suntem în situaţia fericită de a semna acest contract pentru tronsonul de 6,7 kilometri, între Cuşma şi Satu Nou. Sursa de finanţare este  Programul Operațional Regional 2014-2020, valoarea contractului este de  16.713.978 lei, aproximativ 3, 5 milioane euro. Durata contractului este de 28 luni, din care 2 luni proiectarea, 2 luni etapa administrativă și 24 luni execuția lucrărilor. Perioada de garanție este de 78 de luni, mai exact 6 ani și jumătate”, a declarat președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

În urma procedurii de achiziţie publică, contrcatul a fost adjudecat de asocierea SC TRANSILVANIA GRAND CONSTRUCT SRL (lider de asociere- lucrările de execuție) și SC SOMEȘ TOP GRUP SRL (asociat- servicii de proiectare și asistență tehnică).

Lucrările vor viza un sistem rutier pe partea carosabilă și benzi de încadrare, sistem rutier pe drumurile laterale și stații de autobuz, amenajarea a 29 de drumuri laterale (aproximativ 4 m lățime și 25 m lungime), sistem rutier pe acostamente (10 cm strat de balast și 20 cm strat de piatră spartă),  rigole ranforsate, rigole de acostament, șanțuri naturale, refacerea și decolmatarea podețelor existente, lucrări de consolidare (ziduri de sprijin și fundații), semnalizare rutieră, indicatoare rutiere.

„Am avut o discuţie cu proiectantul şi constructorul, iar pe modelul de pe Lotul 4 din Drumul Poarta Transilvaniei, vom împărţi acest tronson în două loturi. Lotul 1, de aproximativ 1,5 km, este cadastralul satului Cuşma, iar diferenţa de 5,2 km este de la Satu Nou la Cuşma. Nefiind probleme de proiectare foarte mari pe cadastralul satului Cuşma, va fi tratat separat, vom da autorizaţia de construcţie şi îmi doresc ca în această toamnă oamenii să aibă un strat de asfalt, să nu mai aibă probleme cu noroiul sau praful, pentru că aşteaptă de foarte multă vreme această investiţie şi merită toate eforturile. În toamna acestui an, vom avea un strat de asfalt la Cuşma”, a declarat preşedintele Emil Radu Moldovan.

Primarul comunei Livezile a menţionat că satul Cuşma este o zonă cu potenţial turistic foarte mare.

„Este o veste deosebită pentru noi. Cuşma este o zonă cu potenţial turistic care leagă Bistriţa Bârgăului de Satu Nou. Acum este praf, este şi noroi, oricât pietriş am fi pus pe acest drum, apele îl aduc la vale. Mulţumesc pentru sprijinul dat acestei localităţi şi pentru celelalte proiecte făcute de Consiliul Judeţean. Avem şi un proiect din fonduri europene pentru satul Cuşma, în valoare de 11 milioane, în care sunt cuprinse 15 străzi din Livezile şi Cuşma.  Sperăm să facem şi în continuare lucruri frumoase”, a declarat primarul Simionca, menţionând că în ultima perioadă, Consiliul Judeţean a modernizat peste 22 kilometri de drum judeţean care traversează comuna pe care o conduce.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5