Modernizarea tronsonului de pe DJ 172 G, Satu Nou-Cuşma, estimată la 21 milioane lei

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, reunit în şedinţă extraordinară, a aprobat Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie, elaborată de către S.C. Starcom Exim SRL Cluj-Napoca, pentru obiectivul „Modernizare DJ 172 G, km 43+298-50+000, Satu Nou-Cușma” şi indicatorii tehnico-economici.

Valoarea totală a investiţiei, cu TVA, este de  21.466.643 lei, din care Construcţii+Montaj (cu TVA) reprezintă 16.324.113 lei, durata de realizare fiind estimată la 24 luni.

Drumul județean 172 G este amplasat în intravilanul și extravilanul localităților Satu-Nou și Cușma, tronsonul studiat începe de la km 43+298 până la km 50+000. Pe zona studiată se găsesc terenuri agricole, obiective economice și locuințe proprietate personală. Sectorul de drum are o lungime de 6,702 km. În stadiul actual, drumul județean prezintă multe degradări, șanțurile de scurgere a apelor sunt insuficiente și trebuie aduse la parametri optimi de funcționare, podețele sunt parțial colmatate motiv pentru care apa pluvială nu se scurge și nu este evacuată în mod corespunzător. Pentru a se desfășura o circulație în condiții de siguranță și confort este necesar să se execute lucrările de modernizare a drumului județean, inclusiv lucrările anexe acestora (șanțuri, podețe, lucrări de consolidare și lucrări de siguranța circulației). 

         Principalii indicatori tehnico-economici ai investiției cuprind o lungime totală de 6,602 km, suprafaţa carosabilului şi a benzilor de încadrare fiind de 44.958 mp, la care se adaugă acostamente, drumuri laterale, stații autobuz, amenajare de șanțuri naturale, şanțuri pereate, rigole ranforsate prefabricate, rigole de acostament prefabricate, execuţia de ziduri de sprijin, plus montarea de parapete, indicatoare rutiere şi realizarea de marcaje longitudinale şi marcaje transversale.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5