Președintele Radu Moldovan către doamnele din PSD: Trebuie să vă implicați mai mult! Putem să dublăm numărul femeilor social-democrate în diferite demnități alese

Președintele Partidului Social Democrat Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, le-a cerut femeilor social-democrate să se implice mai mult în viața politică, a comunității, pentru ca la alegerile locale din 2024 să se dubleze reprezentarea acestora în administrația locală. Acesta și-a exprimat regretul că în Bistrița-Năsăud nu este nicio femeie primar, asta pentru că societatea este încă destul de misogină, dar nici femeile nu sunt suficient de unite.

“De 10 ani, de când sunt președinte al Consiliului Județean, peste 80% din colegii mei sunt doamne. Foarte multe calități: foarte corecte, foarte serioase, nu trebuie să vorbești de două ori cu ele un lucru, cu fiecare ocazie, o misiune primită o duc până la final, până când ar trebui să se voteze una pe alta sau să se suțină una pe alta. De acolo e bai. Social-democrații, peste tot în lume, promovează tineri și doamne. (…)Din păcate, în foarte multe zone ale județului nostru, lumea nu votează o doamnă într-o poziție publică. Sunt un susținător al doamnelor și tinerilor, al tuturor colegilor, și cred că ar trebui să vă implicați mai mult, chiar dacă o femeie, pe lângă muncă, mai are grijă de casă, de copii și marea majoritate, și de bărbați. Cred că prezența doamnelor în politică ar putea îmbunătăți activitatea politică’, a declarat liderul PSD BN.

Președintele Radu Moldovan a menționat că își dorește ca, dacă va primi votul de încredere pentru un nou mandat, să încerce să mărească numărul femeilor din PSD alese într-o demnitate, la alegerile locale din 2024.

“Cred că începând de aici, de la Bistrița, dacă o să reprimesc încrederea dumneavoastră și a colegilor mei, putem să dublăm măcar numărul colegilor femei pe care le avem în diferite poziții alese. (…) Vă provoc ca în fiecare organizație de unde veniți, mai sunt doi ani până la alegeri, să vă întăriți organizațiile, să încercați să convingeți și alte doamne să vină alături de dvs. și, dacă e nevoie, organizație de organizație, ne gândim la o procedură prin care am putea să îmbunătățim prezența doamnelor pe listele de candidaturi pe care Organizația Județeană a PSD le va depune la alegerile locale din 2024”, a transmis președintele Moldovan.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5