Preşedintele Radu Moldovan: Decizia managementului SJU Bistriţa, cu starea de carantină, este benefică pentru pacienţi, personal medical şi vizitatori!

La finalul săptămânii trecute, managerul Spitalului Judeţean de Urtenţă Bistriţa a anunţat instituirea stării de carantină la unitatea spitalicească. Normal, aparţinătorii se obişnuiesc mai greu cu ideea de a nu mai putea intra în spital, pe de o parte, pe de altă parte, nimeni nu vine de drag acolo.

„Aparţinătorii sunt indisciplinaţi, avem probleme în fiecare zi, şi când nu e carantină nu respectă programul de vizită. Rămânem fermi pe poziţie, eu am considerat că aşa este bine pentru pacienţi şi pentru personalul spitalului. E o măsură de carantină preventivă şi o vom respecta. Aparţinătorii nu vor avea alte soluţii decât să respecte ceea ce am stabilit”, a precizat Gabriel Lazany, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a menţionat, pe această temă, că lumea trebuie să fie conciliantă. „Oamenii care se duc  să viziteze cunoscuţi sau rude la spital nu se duc aşa dintr-o bucurie. Unii sunt necăjiţi, dar cu calm, cu explicaţii se pot rezolva situaţiile. Oamenii vor înţelege, dar explicându-le frumos că prezenţa lor acolo poate pune în pericol şi starea de sănătate a pacienţilor şi a personalului medical. O gripă la un pacient cu o anumită vârstă şi care mai are şi alte boli poate fi fatală. Cu toţii trebuie să facem eforturile necesare, să înţelegem că deciziile managementului SJU este în beneficiul lor şi al celor care sunt internaţi. Încet, va trebui să ne educăm şi să respectăm regula de vizită, de linişte, de perioadă de odihnă, pentru că sunt situaţii când intră medicul la vizită şi e plin salonul. După ce vom oferi toate condiţiile necesare, sunt convins că lucrurile se vor îmbunătăţi şi din acest punct de vedere”, a declarat preşedintele Moldovan.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5