260 de pacienți, la început de an, de la atâta ţuică şi cârnaţi ! Doar 10 la sută au fost urgențe reale ! Şi cu rost şi fără rost bistriţenii vor la Urgenţă ! Coadă de salvări la UPU Bistrița!

Efectul sărbătorilor a adus peste 260 de pacienți, la urgențe, în primele două zile din an. Doar 10 la sută au fost urgențe reale, celelalte au fost din cauza lipsei de cumpătare de sărbători. Să suni după salvare că vrei la urgenţă şi când tu ai o simplă indigestie, după ce ai mâncat cîrnaţi şi ai băut până ai pocnit, e strigător la cer. Alţii au nevoie reală poate de salvare în acest timp.
„În 1 ianuarie au fost 93 de pacienți in UPU, iar în 2 ianuarie au fost înregistrați 169 de pacienți. Cele mai frecvente afecțiuni au fost cele digestive, urmate de infectiile acute ale căilor respiratorii și intoxicațiile cu alcool. Din păcate, am avut la început de an o aglomerație de nedescris în UPU“, spune purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, Camelia Strungari.
Ieri o poză a făcut înconjorul internetului. „Astăzi la UPU-SMURD Bistrița. Cuvintele nu-și au rostul”, a fost textul cu care managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a însoţit fotografia în care se vede cum ambulanțele au așteptă la coadă să predea pacienți la Unitatea de Primire a Urgențelor.
"Gabriel Lazany pe bandă rulantă ați avut azi. Noroc că echipa rezistă! În tradiția sărbătorilor, ar fi tare bine dacă s-ar introduce și cumpătarea. UPU-SMURD se extinde, printr-un proiect deja aprobat și susținut de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud" a scris, la rândul ei Mihaela Ivan, consiliera președintelui CJ, Radu Moldovan.
"O parte a misiunilor derulate cu ambulanțe B și C sunt transferuri, de la spitalele orășenești către Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Ambulanța aduce la UPU doar pacienții care nu pot fi tratați acasă sau care chiar au probleme grave. Trist este că, deși personalul medical le formulează recomandări, unii insistă să meargă neapărat la spital, refuzând chiar și centrele de permanență! Și încă ceva: misiunile derulate cu ambulanțe B și C cuprind atât pacienții din misiunile primare (solicitări din teritoriu) cât și pacienți din misiuni secundare (solicitări de la alte unități sanitare)" declară Annabella Muzsi, manager Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița – Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5