Președintele Radu Moldovan, la Secția de Boli Infecțioase: Mă bucur că starea de spirit a medicilor este foarte bună

38 de pacienţi la Infecţioase, 2 la ATI

Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, și managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, s-au întâlnit în curtea Secției de Boli Infecțioase cu personalul medical. În prezent, la Boli Infecţioase sunt 38 de pacienţi confirmaţi cu coronavirus, plus alţi doi la Terapie Intensivă.  

„Am vrut să mă asigur personal că eroii din prima linie, medicii și tot personalul medical au echipament de protecție și sunt pregătiți să îngrijească oamenii afectați de CoVid-19. Am vorbit cu doamna dr. Ana Maria Pitican (șef Secție Boli Infecțioase) și cu dr. Gabriela Mureșan și mă bucur că starea lor de spirit este foarte bună și că au dotarea medicală pentru a-și face foarte bine treaba. Săptămâna trecută am aprobat alături de colegii din Consiliul Județean Bistrița-Năsăud 3.650.000 lei pentru achiziția de echipamente de protecție pentru toți eroii noștri din prima linie.

La Bistrița suntem pregătiți de lupta cu acest inamic nevăzut. Sper că Bunul Dumnezeu ne va ajuta ca împreună să trecem cu bine peste această perioadă cu cât mai putini oameni afectați”, a transmis preşedintele Radu Moldovan.

Președintele Consiliului Județean le-a cerut medicilor de aici să fie îngăduitpri cu pacienţii. De cealaltă parte, personalul medical a precizat că este obişnuit cu munca în astfel de condiţii, însă nu cu un aflux atât de mare de pacienţi.

 

 

Comentarii

08/04/20 16:20
Vizitator

In timp ce chelnerul Răducu face pe medicul si se plimbă prin spital ca pe mosia lui, lăsând impresia că lucrurile sunt sub control, mulți medici din Bistrița-Năsăud au semnat o petiție on-line prin care cer să fie tratate la domiciliu sau în izolare cazurile asimptomatice sau ușoare de COVID-19.
Petiția a fost ințiată de Dr. Anca Moldovan, motivând că decizia de a interna pacienții asiptomatici ar putea avea efecte dramatice, dând exemple de alte țări care au făcut deja această greșeală: „Dragi colegi, suntem toți victime potențiale, la fel ca si pacienții noștri, în fața acestui virus pentru care nu avem un tratament real, despre care nu știm mare lucru în materie de combatere, de imunitate reziduală și mai ales de urmări la distanță. Avem multi colegi de peste tot care sunt contaminati si care nu se știe cum vor încheia acest meci. Din punct de vedere medical consider că spitalizarea pacienților suspecți sau pozitivi asimptomatici sau cu simptomatologie frustă este o greșeală gravă și pe care alte țări mai evoluate dpdv medical decât noi au regretat-o și încă o plătesc!”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5