La Spitalul Judeţean, sunt 20 de aparate de ventilare mecanică! S-au stabilit mai multe proceduri, funcţie de numărul de infectări

          „Scenariile sunt date de la nivel naţional, iar cel mai rău e când pacienţii infectaţi cu coronavirus depăşesc 50% din populaţie. La Spitalul Judeţean, am prevăzut mai multe etape, în funcţie de numărul infectărilor. În cazul în care se ajunge la treapta numărul unu, se închid secţiile cronice, iar personalul se transferă către secţiile unde au pacienţi infectaţi cu coronavirus.

La nivelul doi, am stabilit alte secţii care se închid, dintre secţiile acute, nu mai preiau pacienţi. Personalul se duce către secţiile de urgenţă, iar la nivelul trei, pe toate secţiile de acuţi se reduce activitatea, iar o parte din personal se duce unde este nevoie. Dacă secţia de boli infecţioase trebuie golită în totalitate, pacienţii vor fi preluaţi de secţia de medicină internă sau depinde de tipul de infecţie.

Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu cei de la terapie intensivă. Dacă va fi nevoie ca toate paturile să fie ocupate de pacienţi cu coronavirus, atunci pacienţii care au nevoie de terapie intensivă vor fi duşi în saloanele de cardiologie, neurologie. Putem chiar toată chirurgia generală, pentru că îndeplineşte toate condiţiile şi standardele, s-o facem terapie intensivă. Până la 20 de cazuri suntem pregătiţi”, a declarat managerul SJU Bistriţa, Gabriel Lazany.

În context, preşedintele Radu Moldovan a menţionat că nicio ţară din lume şi niciun sistem medical nu e pregătit pentru situaţii de genul acesta. La Bistriţa, Secţia ATI a fost modernizată anul trecut, printr-un proiect major de 3 milioane de euro.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5