Toţi pacienţii CoVid de la Infecţioase, transferaţi la etajul IV din Spitalul Judeţean şi la Năsăud

Ec. Gabriel Lazany, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, a anunţat că toată Secţia de Boli infecţioase de pe str. Alba Iulia va fi relocată, în vederea eliberării spaţiului pentru lucrările de eficientizare termică şi reabilitare care vor avea loc printr-un proiect cu finanţare europeană.

          „În prezent, în Spitalul Judeţean de Urgenţă avem internaţi 69 de pacienţi diagnosticaţi cu CoVid -19, dintre care 60 sunt în Secţia de pe Alba Iulia, 2 sunt în Secţia CoVid de la etajul IV, iar 7 sunt la Terapie Intensivă. Dintre aceştia, 15 pacienţi cred că vor fi transferaţi la Năsăud, iar 45 vor ajunge în spital, cu ambulanţele. Până săptămâna viitoare trebuie să încheiem această procedură”, ne-a declarat managerul Lazany.

          Capacitatea SJU Bistriţa pentru pacienţii CoVid va fi astfel de 100 de locuri la etajul IV şi 20 în Terapie Intensivă, iar dacă, Doamne fereşte, numărul cazurilor va creşte alarmant, va exista posibilitatea de transfer şi spre alte judeţe, de ce nu şi la Cluj-Napoca.

          La Năsăud, potrivit managerului Daniel Marcu, pentru pacienţii CoVid sunt 26 de locuri, dintre care 21 ar urma să fie ocupate, cu tot cu transferul de la Bistriţa, fiind vorba în special de pacienţi asimptomatici sau cu forme uşoare.

          În medie, Laboratorul RT –PCR din cadrul SJU Bistriţa prelucrează zilnic 170 de teste, fiind vorba de toţi pacienţii care se internează în spital, dar şi de cei care vin cu suspiciuni.

***

          În perioada următoare, este posibil să se solicite relocarea şi a secţiilor de pe Ghinzii, acolo unde a fost mutată inclusiv Oncologia, proiectul de reabilitare fiind şi aici decalat cu aproximativ două luni. Lucrările stau să înceapă şi la Unitatea de Primiri Urgenţe, care va fi extinsă şi modernizată, dar aici este pregătită noua locaţie din incinta spitalului.

          Secţiile externe de pe str. Alba Iulia şi str. Ghinzii fac obiectul unor proiecte finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 prin care se urmăreşte creşterea eficienţei energetice, dar şi a confortului pacienţilor şi a cadrelor medicale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5