SJU Bistrița va accesa fonduri europene pentru echipamente suport în caz de pandemii. Gabriel Lazany: Pe viitor vrem să putem gestiona CoVid doar în locaţia de pe str. Alba Iulia

Spitalul Județean de Urgență Bistița va depune un proiect în vederea obținerii de finanțare europeană pentru achiziția de echipamente și materiale necesare gestionării crizei sanitare CoVid și nu numai.

Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare,  are o alocare de 350 milioane euro pe Axa Prioritară 9: Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1: Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

„Vom apela la fondurile europene puse la dispoziție pe programul de CoVid. Deja am făcut o strategie împreună cu Consiliul Județean și vrem să depunem o cerere de finanțare doar pentru echipamente medicale zona CoVid. Vreau să ne pregătim foarte bine pentru o viitoare epidemie, indiferent de ce este, și întregul complex de pe Alba Iulia, de la TBC să fie cu stație de oxigen, cu stație de aer comprimat, cu toate utilitățile,  inclusiv să amenajăm acolo câteva saloane de terapie intensivă”, a declarat managerul SJU Bistriţa.

Potrivit acestuia, lista de echipamente medicale are o valoare aproximativă de 24 milioane lei şi prevede inclusiv dotările pentru o sală de operaţie sau echipamente de radiologie mobilă.  Intenţia managementului SJU Bistriţa este de a gestiona astfel de epidemii, gen CoVid-19, DOAR LA Secţia de Boli Infecţioase de pe str. Alba Iulia, pentru a avea un „spital curat”, deschis tuturor pacienţilor.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5