Reabilitarea Pavilionului TBC de pe str. Ghinzii, în linie dreaptă. Preşedintele Radu Moldovan: Sperăm să semnăm şi contractul pentru Unitatea de Primiri Urgenţe
Administratorul judeţului, Florin Moldovan, şi Iacob Nistor, administratorul Inst Nistor SRL, în calitate de lider de asociere cu Kes Business, au parafat contractul de lucrări pentru proiectul „Creşterea eficienţei energetice a Secţiilor externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa de pe str. Ghinzii, nr. 26”, unde funcţionează pavilionul TBC.
La semnarea contractului au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, managerul SJU Bistriţa, Gabriel Lazany, membrii echipei de proiect coordonate de managerul Veronica Hasnaş.
„E un moment de bucurie semnarea contractului pentru lucrările de modernizare a secţiilor externe a SJU Bistriţa de pe str. Ghinzii. Valoarea contractului este de 3,2 milioane lei, din care contribuţia Consiliului Judeţean este de 2%. Sursa de finanţare este Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. (...) Durata execuţiei este de 16 luni, dintre care două luni proiectare şi 14 luni partea de execuţie. Principalele activităţi sunt consolidarea şi restaurarea elementelor de structură ale clădirii, reabilitarea termică integrală a faţadelor, planşeelor şi a interioarelor, refacerea integrală a instalaţiilor electrice, sanitare şi termice, înlocuirea tâmplăriei interioare”, a explicat preşedintele Radu Moldovan.
Şeful administraţiei judeţene a ţinut să menţioneze că este ultimul contract cu finanţare prin POR 2014-2020 care se semnează, urmând să se intre în linie dreaptă cu lucrările efective. „În urmă cu o lună a fost semnat contractul pentru Secţia externă de pe Alba Iulia, avem semnat contractul pentru heliport. În luna decembrie sper să finalizăm evaluarea ofertelor pentru extindere, modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe. În perioada următoare o să dăm drumul la licitaţia pentru secţia de radioterapie de pe Alba Iulia şi sper să găsim finanţare pentru aripa a doua a spitalului”, a precizat Radu Moldovan.
Managerul SJU Bistriţa, Gabriel Lazany, a explicat că fiind vorba de lucrări de reabilitare, activitatea va fi uşor perturbată. „La lucrările de pe Alba Iulia am reuşit să mutăm o secţie pe Independenţei, şi anume secţia de Dermato-venerologie, eliberând un corp de clădire unde vom face prima dată lucrările, apoi vom muta acolo secţia de Infecţioase şi vom ataca pavilionul doi, iar apoi vom muta acolo Oncologia. După ce vom finaliza toate lucrările, secţiile se vor întoarce la locul lor. La TBC, nu am putut face acest lucru, de aceea vom încerca să atacăm lucrarea pe verticală, pe jumătate din clădire. Jumătate din clădire reabilităm, după care mutăm pacienţii în cealaltă jumătate. Ca să avem spaţiu disponibil, am mutat secţia de cronici în Spitalul Judeţean”, a explicat managerul Gabriel Lazany.
Citiţi şi:
- Toţi pacienţii CoVid de la Infecţioase, transferaţi la etajul IV din Spitalul Judeţean şi la Năsăud
- La finalul lunii februarie, Urgenţele se mută într-o locaţie provizorie!
- A fost semnat contractul de proiectare şi execuţie a heliportului de la Spitalul Judeţean. Radu Moldovan: E o investiţie de 1,5 milioane euro, din bugetul Consiliului Judeţean
- Lucrările de reabilitare a viitoarei Secţii de Oncologie de pe str. Ghinzii, aproape de finalizare!
- Secţia de Oncologie Medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, inaugurată în prezenţa ministrului Sănătăţii. Alexandru Rafila: Bistriţa este un exemplu de bună practică
Adaugă comentariu nou