Preşedintele Radu Moldovan: Până la finele anului 2019, vom avea o reţea de drumuri naţionale şi judeţene integral reabilitate

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, susţine că până la finalul anului viitor va fi finalizată reabilitarea drumurilor naţionale 17 C şi 17 D, cu excepţia porţiunilor de pe Dealul Dumitrei şi Dealul Ştefăniţei, respectiv Pasul Rotunda. Radu Moldovan alături de directorul general Narcis Neaga şi alţi membri ai staff-ului Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au monitorizat lucrările de pe cele două drumuri naţionale, dar au avut discuţii şi despre alte incvestiţii care vizează variantele ocilitoare pentru Bistriţa, Beclean, drumul expres Bistriţa –Dej etc.  

„Mă aflu în faţa celei mai mari primării din judeţ, Primăria Feldru şi mă bucur să am alături toată conducerea executivă a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Alături de mine este directorul Neaga, împreună cu colegii dînsului, căruia îi mulţumesc foarte mult că după o perioadă de pauză forţată, a venit din nou la Bistriţa, pentru că tot ceea ce se întâmplă în momentul de faţă cu drumurile naţionale sunt proiectele pe care împreună le-am pornit, prima discuţie având loc prin 2013. Atunci au început proiectările, documentaţiile, şi sper eu ca până anul viitor, cu sprijinul domnului Neaga şi a colegilor dânsului, să putem finaliza reabilitarea DN 17C şi DN 17D, până la nivelul celor trei dealuri. (...)Am avut o discuţie tehnică şi le mulţumesc foarte mult pentru că şi-au arătat toată deschiderea şi în etapa următoare vor găsi soluţii şi de finanţare a lucrărilor mai complexe care sunt pe cele trei dealuri, pe DN 17C – Dealul Ştefăniţei şi Dealul Dumitrei, şi pe DN 17D, Dealul din Pasul Rotunda”, a declarat preşedintele Moldovan, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Potrivit acestuia, până la finalul anului viitor, Bistriţa-Năsăud va avea o reţea de drumuri naţionale şi judeţene aproape integral reabilitate. „În paralel cu investiţiile pe care le fac dânşii, sunt investiţiile făcute de noi pe drumurile judeţene şi o bretea de racordare extrem de importantă, care va fi gata gata până la finalul anului, sper, Drumul Judeţean 172 D, pe Strâmba, care va prelua, de asemenea, o parte importantă din circulaţie a celor care vin de pe Valea Someşului, pe Valea Ilvelor. Comunităţile de pe Valea Someşului au foarte mare nevoie de acest drum. Avem o populaţie foarte numeroasă aici, sunt cele mai mari comune plus două oraşe, care avea foarte mare nevoie de aceste investiţii”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.

***

Primarul Grigore Ţiolan a ţinut să mulţumească invitaţilor pentru faptul că au ales Feldru drept loc de întâlnire. „Probabil că unul dintre motive este că DN 17 D parcurge comuna noastră pe o lungime de aproximativ 12 km. Şi dacă doar comuna Feldru ar beneficia de acest drum ar fi un lucru excelent, dar vă daţi seama că tot judeţul beneficiază de el”, a menţionat primarul Ţiolan. Edilul din Feldru a punctat faptul că problema trotuarelor a fost rezolvată iniţial printr-un proiect cu fonduri locale, iar ulterior au fost accesate fonduri guvernamentale prin PNDL II. În acest an, peste 5 km de trotuare şi rigole vor fi finalizate în Feldru. „Prin orice localitate spaţiul este restrâns, dar am transformat acele şanţuri deschise în rigole pe care se poate circula. Soluţii sunt şi am văzut deschidere maximă din partea autorităţilor”, a mai spus primarul Ţiolan.

 

 

Comentarii

14/06/18 12:08
Cititor

Toate se vor finaliza ori se va lucra intens la ele, in ultimul an de mandat ... cand alegatorii trebuie sa-i " reconfirme " tot pe ei la butoane . Toate incep si se termina doar in primul si ultimul an electoral ... V-ati "prins " ?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5