Preşedintele Radu Moldovan: Programul nostru "Repornim România" îl dăm la cheie președintelui Iohannis și Guvernului său!

De două luni, Guvernul refuză dialogul cu partidele parlamentare, deși suntem într-o perioadă dificilă, când colaborarea noastră ar fi ajutat semnificativ toți românii.

Pentru că România nu poate să fie lăsată să pice și într-o criză economică severă, împreună cu toți colegii mei de la Partidul Social Democrat, am pregătit un Program de Repornire a României, care cuprinde un prim pachet de măsuri clare de relansare economică.

Este un program discutat cu sindicatele, patronatele, oamenii de afaceri și celelalte partide politice, pe termen scurt și mediu, cu patru obiective fundamentale:
• menținerea puterii de cumpărare a populației.
• repornirea economiei.
• protejarea locurilor de muncă.
• stimuli economici.

 Le dăm acest proiect gata făcut! Trebuie doar să-l implementeze, iar noi suntem aici să-i ajutam și să-i sprijinim.

Măsuri economice și sociale prin care RepornimRomânia:

Sprijinim angajatorii care își reiau activitatea și reîncadrează românii care și-au pierdut locul de muncă în perioada stării de urgență și pentru cei care au revenit în țară.
Propunem 2 măsuri concrete:
Acordarea sumei de 2.250 de lei timp de 3 luni pentru angajatori și a sumei de 1.000 de lei pentru fiecare persoană care revină la muncă, tot pe o perioadă de 3 luni.
Acordarea acestui stimul de reinserție va fi condiționată de menținerea locului de muncă timp de cel puțin 1 an de la data încetării subvenției.

PSD susține locurile de muncă prin suspendarea impozitului pe venit, a contribuțiilor și taxelor locale până la sfârșitul anului pentru companiile din sectorul Turismului, Transporturilor, Horeca, Cosmetică, Profesii liberale - dacă mențin locurile de muncă.

PSD protejează puterea de cumpărare a populației.
Printr-o schemă de ajutor pentru ca oamenii să poată suporta facturile mai mari la energie si gaze. Acestea vor crește prin liberalizarea prețurilor de aceea guvernul are termen până la 1 iulie 2020 să definească consumatorul vulnerabil.

PSD susține familiile cu venituri mici asigurand o indemnizație de sprijin pentru o perioadă de 3 luni.
•În valoare de 700 lei pe lună pentru gospodăriile cu venituri de până la 1.500 de lei pe lună și de 300 lei pe lună pentru gospodăriile cu venituri de la 1501 la 2000 lei pe lună.
 Acești bani pot fi folosiți doar pentru alimente și medicamente și vor fi dați sub forma unor vouchere.

PSD deblochează economia și diminuează blocajul financiar și creditul comercial prin:
Eșalonarea obligațiilor fiscale pentru firmele afectate pentru o perioadă de 6 luni, fără penalităti și dobânzi;
Susținerea activă a mediului de afaceri prin linii de credit finantate prin băncile cu capital de stat CEC și Eximbank la dobânzi de maxim 1,7%;
Termene scurte de plată a facturilor de către stat și companiile de stat către operatorii economici privați;
Decontarea rapidă a concediilor medicale.

PSD susține IMM-urile și tinerii antreprenori prin:
Flexibilizarea clauzelor din contractele încheiate în cadrul programului #StartUpNation astfel încat derularea acestora să poata fi continuată;
 Diminuarea blocajelor financiare prin garantarea cumpării de creanțe de la IMM-uri de către instituțiile de credit.

 PSD sustine exporturile prin garanții de stat 100%, precum și cu credite cu perioada de grație extinsă fără plata ratelor pe perioada de grație.

 PSD susține agricultura românească prin:
 Plata la 5 zile pentru produse proaspete și la 15 zile pentru celelalte produse;
 Dar și printr-o schemă de ajutor de stat în valoare de 500 de milioane de lei pentru susținerea fermierilor care au fost afectați de secetă sau de pandemie.

 PSD încurajează revenirea imediată sectorului de transport și a sectorului de productie auto și electrocasnice prin:
Suspendarea taxelor specifice în sectorul transporturi;
 Dublarea bugetului programului Rabla Clasic și direcționarea programului Rabla Plus catre achizitiile de autoturisme exclusiv românești făcute de instituțiile publice;
 Creșterea de 10 ori a plafonului pentru programul Rabla pentru Electrocasnice de la 30 la 300 milioane lei în anul 2020.

PSD încurajează turismul din România.
 Printr-o schemă de ajutor de stat pentru susținerea turiștilor și a operatorilor de turism care prevede acordarea de vouchere de vacanță care pot fi folosite până la 31 decembrie 2021;
 Stimularea investițiilor în cele 31 de stațiuni balneare cu un buget alocat de 1 miliard de euro pe următorii 10 ani.

Acestea sunt doar o parte din cele 28 de masuri economice și sociale incluse în programul nostru #REPORNIM_ROMÂNIA.

 Îl dăm la cheie președintelui Iohannis și Guvernului său care nu au fost în stare să facă nimic până acum.
 

Dacă vor continua să nu facă nimic pentru România, vom pregăti legi în Parlament pentru a proteja veniturile românilor și a reporni economia.

Comentarii

11/05/20 12:41
Paul

Programul PSD "Repornim România", vine după ce Preşedintele Iohannis s-a întâlnit vineri, 8 mai, cu prim-ministrul Ludovic Orban, cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, şi cu ministrul Finanţelor Florin Cîţu, tema fiind evaluarea situaţiei economice în contextul crizei generate de epidemia de COVID-19. Preşedintele Klaus Iohannis declarat la finalul întâlnirii că în România nu putem vorbi despre repornirea economiei, pentru că la noi economia nu a fost oprită şi că există soluţii pentru finanţarea deficitului şi pentru revigorarea economică:"”Am avut o discuţie destul de lungă şi am reuşit nu doar să atingem temele importante, ci chiar să venim cu soluţii foarte bune. Am discutat, evident, situaţia economică, stuaţia bugetului, situaţia generală. Ne-am concentrat pe două teme, prima fiind deficitul bugetar. Este clar că vom avea un deficit mai mare decât cel planificat iniţial, iar acest deficit trebuie finanţat şi am avut o discuţie foarte bună pentru a vedea ce măsuri se impun pentru revigorare economică. Spun ”revigorarea economică”, pentru că în România nu am oprit economia niciodată, au fost unele sectoare oprite”. Poate de aceea Programul PSD prezentat duminică de președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, se intitulează ”Repornim România”, ca o ironie la declarația lui Klaus Iohannis care a spus că economia României nu trebuie repornită că nu s-a oprit niciodată. Lui Marcel Ciolacu i s-a făcut rău in timpul conferintei de presă de la sediul PSD, ca dovadă că Dumnezeu nu bate cu bota.

12/05/20 12:29
un cetatean

Inafara de-a imprastia banii care nu sunt, altceva nu stiti? Tot ce oferiti voi, sunt populisme pe care le vom plati noi cei multi, care nu avem calitatea de "speciali".Nu ne mai desconsiderati, sunteti lupi in piei de oaie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5