Preşedintele Radu Moldovan s-a întâlnit cu premierul Florin Cîţu. UNCJR a solicitat Guvernului o strategie bugetară transparentă

Președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Adrian-Ioan Veștea, Emil Radu Moldovan, președintele CJ Bistrița-Năsăud, Peter Ferenc, președintele CJ Mureș, Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor și Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova, au avut luni o primă întâlnire cu primul-ministru Florin Cîțu și cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, discuțiile axându-se în principal pe fundamentarea proiectului de buget, de către Guvern.  

Au fost aduse în discuție principalele probleme cu care se confruntă administrația locală în ceea ce privește bugetele proprii și au fost avansate mai multe soluții, care urmează să fie convenite cu Guvernul. Șeful Executivului a subliniat necesitatea existenței unor principii la baza construcției bugetelor locale, pentru transparență și predictibilitate, care să includă destinații clare ale fondurilor și standarde de cost stabilite pragmatic.
Reforma în administrația locală, pentru cheltuirea judicioasă a banilor publici și pentru a fi generată dezvoltare, a fost de asemenea abordată în context, ca temă de reflecție pentru găsirea unei formule optime, în parteneriat cu Guvernul.

În context, președintele UNCJR a adus în discuție asigurarea sustenabilității cheltuielilor publice pe termen lung. “Am discutat despre problemele cu care se confruntă administrația locală și urmează să venim cu propuneri. Am convenit cu primul-ministru Florin Cîțu ca la nivelul consiliilor județene să gândim o strategie bugetară transparentă pentru următorii patru ani. Este o primă discuție și sper ca pe viitor să găsim, împreună, cele mai bune soluții”, a declarat președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România.   

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5