Prezentări de carte, la Centrul Multicultural Sinagoga Bistriţa

În organizarea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a Societăţii de Concerte Bistriţa, a Editurii Grinta, a Editurii Karpat şi a Editurii ORDO AB CHAO, la Sinagoga Bistriţa a avut loc miercuri, 25 iulie a.c., ora 17, prezentări de carte.

         În prezenţa unui public select şi esenţializat, vorba biblică – mulţi chemaţi puţini aleşi – domnul Gabriel Cojocaru, scriitor şi director al Editurii Grinta, a prezentat pe scriitorii Florin Horvath şi Dan Marius Drăgan, primul trăitor la Zalău, iar al doilea în Cluj-Napoca. Gabriel Cojocaru şi-a prezentat editura, spunând că ea funcţionează de 17 ani şi că a editat până în prezent 1500 de titluri, prezentând apoi pe cei doi autori prezenţi la Bistriţa. Dan Marius Drăgan a vorbit despre cărţile confratelui său, prieten, Florin Horvath, dintre care a remarcat cartea „De la Zamolxis la Sarmisegetuza”, Florin Horvath find un împătimit şi un susţinător al teoriei originii doar dacice a poporului român. S-a prezentat şi o carte despre moaştele Sfântului Ioan Botezătorul, ajunsă într-un anumit moment al istoriei în mâinile domnitorului Neagoe Basarab, ce le-a donat mănăstirilor de la Muntele Athos, o carte despre Ordinul cavalerilor templieri şi planul lor de 1000 de ani de recucerire a Ierusalimului.

         La rândul său, Florin Horvath şi-a prezentat cărţile şi a vorbit despre cărţile scriitorului Dan Marius Drăgan – „Regina Elisabeta” , „Vremuri tulburi”, Crucea şi Puterea”.

         Gabriel Cojocaru, directorul Editurii Grinta a mulţumit celor prezenţi şi şi-a prezentat recenta sa apariţie editorială, cartea de poeme „Schimbul de sânge”, din care a recitat două admirabile poeme.

         A fost o după-amiază magică, de poezie şi literatură de bună calitate, autorii prezenţi făcând un dialog interactiv cu scriitorii bistriţeni şi oameni de cultură prezenţi la eveniment.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5