Prima „casă verde” din Bistriţa, sediu pentru cinci instituţii din subordinea Consiliului Judeţean. Preşedintele Radu Moldovan: Un exemplu de bune practici!

Prima casă verde din Bistriţa, edificată de o autoritate publică a fost inaugurată astăzi, pe str. Păcii, nr. 2A din Bistriţa. Clădirea găzduieşte nu mai puţin de cinci instituţii aflate în subordonarea sau coordonarea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, respectiv CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, ADI Apă-Canalizare, ADI Turism, ADI Deşeuri şi Serviciul Salvamont Bistriţa-Năsăud.
Lucrările au fost binecuvântate printr-o slujbă oficiată de protopopul ortodox Alexandru Vidican, alături de preoţii Nicolae Feier, Vasile Beni şi Emanuel Vidican de la Biserica „Coroana”. „Pentru orice rugăciune de mulţumire, chiar şi Dumnezeu se bucură. (...) La cârma acestei instituţii este un bun creştin, un bun român şi nimic nu rămâne fără binecuvântarea lui Dumnezeu. Întotdeauna lucrul tău să-l începi cu Dumnezeu!”, a spus protopopul Alexandru Vidican.
Prefectul Teofil Cioarbă a punctat faptul că administraţia judeţeană performează şi prin acest sediu care corespunde tuturor standardelor anului 2023 cu privire la eficienţa energetică.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a subliniat faptul că „este prima clădire verde care a fost edificată şi finalizată în municipiul Bistriţa”. "Sunt convins că în următoarele etape această clădire va fi un exemplu de bune practici. Dacă ne dorim un mediu sănătos, va trebui să facem eforturile necesare . Lucrurile acestea vin cu anumite costuri. (...) Clădirea nu a fost ieftină deloc, dar avem un sediu pentru mai multe asociaţii şi instituţii din subordinea CJ, care va oferi atât condiţii optime de muncă pentru cei care activează aici, dar mai ales condiţii civilizate pentru cei care interacţionează cu aceste instituţii”, a punctat preşedintele Radu Moldovan.
Preşedintele Moldovan a adăugat că trăieşte un sentiment de mulţumire sufletească pentru că a reuşit, alături de întreaga echipă de la Consiliul Judeţean, să edifice sedii noi sau reabilitate total pentru toate instituţiile din subordine, respectiv Biblioteca Judeţeană, Complexul Muzeal, Centrul Judeţean pentru Cultură, Centrul Cultural Dacia, DGASPC – „suntem primul judeţ fără niciun copil în orfelinat sau în cămine sumbre şi negre”, plus cele cinci entităţi din sediul de pe str. Păcii.
În urma procedurii de achiziţie publică, execuţia a aparţinut companiei Tomoroga Construct. Sunt aproape 800 de metri construiţi, valoarea investiţiei apropiindu-se de 1,5 milioane euro.
***
Valoarea proiectului: 7.551.504,41 (1.5 mil euro)
Constructor: Asocierea formată din Societatea Tomoroga Construct SRL (lider de asociere) și Societatea Arhi Beast (contractant)
Suprafața construită la sol: 258 mp
Suprafața construită desfășurată: 774 mp
Parter: 4 birouri + grup sanitar + sală de ședință + cameră tehnică + vestiar + terasă
Etaj 1: 9 birouri + 2 birouri secretariat + grup sanitar + arhivă + terasă
Etaj 2: 9 birouri + 2 birouri secretariat + grup sanitar + arhivă + terasă
Total: 22 de birouri + 4 birouri secretariat + un vestiar + 3 grupuri sanitare + arhivă + 3 terase + sală de ședință

https://www.facebook.com/1615030948747835/videos/913295766387465

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5