Primăria Bistriţa vrea să cumpere clădirea Allianz Tiriac. Vezi cât costă imobilul!

Consilierii municipali vor dezbate în şedinţa de joi proiectul de hotărâre privind aprobarea cumpărării şi a preţului de cumpărare al imobilului în cade funcţionează Agenţiei de asigurări Allianz Tiriac de pe str. Al. Odobescu, proprietate a societăţii ASIT SERVICES S.R.L. Bucureşti.

Dacă proiectul va fi adoptat, mai ales că are nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor în funcţie, Primăria Bistriţa va plăti suma de 438.000 euro, la care nu se adaugă TVA, aşa cum a fost negociat de comisie. Aici va funcţiona sediul Direcţiei Veniruri din cadrul Primăriei Bistriţa.

În prezent, Direcţia Venituri îşi desfăşoară activitatea într-un imobil de pe str. Alexandru Odobescu nr.17, proprietate publică a municipiului Bistriţa, sediul avînd nevoie de măsuri complexe de intervenţii rezultate din expertiza tehnică. De cealaltă parte, sediul agenţiei de asigurări Allianz Tiriac din str. Alexandru Odobescu nr.17A, aflat în imediata apropiere a  actualului sediu al Direcţiei Venituri este de vânzare.

Societatea ASIT SERVICES S.R.L Bucureşti a transmis o ofertă de vânzare a imobilului respectiv la preţul de 449.000 euro, la care nu se adaugă TVA. Municipalitatea a solicitat un raport de evaluare a imobilului construcţie şi teren, evaluatorul ANEVAR Ioan Andresi stabilind o valoare de piaţă de 438.280 euro, echivalentul a 1.994.000 lei, la care se adaugă TVA. Ulterior, a fost stabilită o şedinţă de negociere a preţului de vânzare, la care reprezentanţii proprietarului nu s-au prezentat. Finalmente, Comisia de negociere a propus preţul de pornire de 429.000 euro, la care se adaugă TVA, propietarul menţionâmd că poate accepta doar suma de 438.000 euro, la care nu se adaugă TVA, plătibil în lei la cursul BNR din data efectuării plăţii.

Conform extrasului de carte funciară, clădirea are următoarea componenţă: la demisol: tunel salvare, adăpost ALA, sală de şedinţe, cameră tablouri electrice + pubele, birou daune, rampă acces garaj, platformă acoperită, garaj auto 2 locuri, culuar. Hol tampon, SAS, hol + WC, sala de mese, oficiu, centrala termică, depozit intrare, scară de acces; la parter: hol principal + scară de acces, sală asigurări, windfang, birou, bancomat, infomare client, birou clienţi, birou şef operaţiuni, 2 terase, birou serviciu clienţi, depozit, hol tampon + grup sanitar, casa scării + scara de acces, 2 caserii numerar bani, tezaur; la etajul I: birou personal, hol + scara acces, terasă circulabilă + hol + scară acces terasă, cameră servire, birou asigurări, sală conferinţe, birou director, garderobă, oficiu, hol tampon + grup social; la etajul II: birou director general, secretariat, birou contabil şef, hol + scară de acces, 4 birouri, hol + casa scării, 2 terase, hol + grup sanitar, pod.

Comentarii

28/06/17 13:31
Vizitator

Achizitionarea cladirii fostei banci Allianz Tiriac pentru Direcţia Taxe si Impozite din cadrul Primăriei Bistriţa, poate fi o solutie buna, avand in vedere ca edificiul dispune de toate facilitatile necesare unei atfel de activitati. Pe de alta parte, reconditionarea si adaptarea unei cladiri vechi la nevoile Directiei Venituri, poate fi mai costisitoare decat achizitionarea uneia gata facuta sa corespunda scopului respectiv.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5