Prima rectificare bugetară. Bani pentru drepturile salariale ale cadrelor didactice

Ministerul Finanţelor Publice a publicat pe pagina de internet, la Secţiunea Transparenţă decizională, proiectul de ordonanţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2016.

         În anexa 3 sunt prevăzute sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor, pe anul 2016. Potrivit documentului, Bistriţa-Năsăud ar urma să beneficieze de 1,579 milioane lei, din care 342 mii lei pentru implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli, 589 mii lei pentru plata contribuţiilor personalului neclerical angajat în unităţile de cult, iar 614 mii lei pentru învăţământul special şi Centrul Judeţean de Resursă şi Asistenţă Educaţională, în vederea aplicării prevederilor Legii 85/2016. Este vorba despre diferenţe salariale pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011. De asemenea, la rectificarea bugetară, Bistriţa-Năsăud ar urma să beneficieze de 34.000 lei pentru finanţarea cheltuielilor de finanţare a căminelor pentru persoane vârstnice.

         Potrivit anexei 4 a proiectului de ordonanţă, Bistriţa-Năsăud va primi 7,594 milioane lei, ca sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor. Sunt sumele necesare pentru aplicarea prevederilor aceleiaşi Legi 85/2016 privind plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011, plus alte titluri executorii, plus alte 28.000 lei prntru funcţionarea căminelor pentru persoane vârstnice din subordinea autorităţilor locale.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5