Rectificare bugetară. Peste 8 milioane lei pentru drepturile restante ale cadrelor didactice din Bistriţa-Năsăud!

Ministerul Finanțelor Publice anunță că rectificarea bugetară finalizată în luna noiembrie a acestui an este una pozitivă, are la bază consultări premergătoare cu toate ministerele şi s-a realizat cu încadrarea în deficitul de 2,96% din PIB. Proiectul Ordonanței de Urgență privind a doua rectificare bugetară pentru anul 2017, poate fi consultat aici și va fi pe ordinea de zi a următoarei ședințe de guvern.

Pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, potrivit Anexei 3, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor, este alocată suma de 1,785 milioane lei, din care 938.000 lei pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului şi 847.000 lei pentru învăţământul special şi CJRAE, în fapt pentru plata salariilor în baza unor hotărâri judecătoreşti.

         De asemenea, din sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor, Bistriţa-Năsăud primeşte 12,747 milioane lei. Suma de 4,7 milioane lei alocată pentru finanţarea de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat (salarii, sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale în bani stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora). Alte 8,046 milioane lei sunt repartizate pentru drepturile salariale în baza unor hotărâri judecătoreşti.

         Nu în ultimul rând, Bistriţa-Năsăud primeşte 242.000 lei pentru finanţarea învăţământului particular sau confesional, din care 216.000 lei sunt pentru salarii şi 26.000 lei pentru cheltuieli cu bunuri şi servicii aferente întreţinerii curente a unităţilor de învăţământ particular sau confesional acreditat.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5