Bistriţa-Năsăud a primit la rectificare aproape 12 milioane lei

*banii sunt pentru salariile profesorilor, ale asistenţilor personali şi plata arieratelor de către primării *Consiliul Judeţean are termen până în 16 noiembrie pentru adoptarea unei hotărâri

Ultima rectificare bugetară, aprobată în şedinţa de Guvern, înseamnă pentru Bistriţa-Năsăud, în cifre, 11,981 milioane lei. Banii alocaţi de Guvern vor fi folosiţi pentru plata salariilor cadrelor didactice, pentru programul guvernamental „Cornul şi laptele”, pentru drepturile asistenţilor personali, dar şi pentru arieratele autorităţilor locale.
Astfel, pentru derularea programului guvernamental „Cornul şi laptele”, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a primit 160.000 lei, pentru învăţământul special a fost alocată suma de 208.000 lei, în timp ce pentru plata salariilor restante a personalului din învăţământul special, drepturi obţinute în urma hotărâri judecătoreşti, a fost repartizată suma de 68.000 lei.
Din sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate ale comunelor, oraşelor li municipiilor, judeţului nostru i-a fost alocată suma de 6,517 milioane lei, dintre care 4,434 milioane revin finanţării unităţilor de învăţământ preuniversitar (salarii şi sporuri, plus alte cheltuieli). Alte 3,123 milioane lei vor merge în localităţile judeţului pentru salariile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap.

Primăriile primesc bani doar pentru plata datoriilor
Consiliul Judeţean va repartiza, prin hotărâre, sume pentru echilibrarea bugetelor locale pentru achitarea arieratelor. Primăriile trebuie să transmită situaţiile la CJ BN până în 9 noiembrie, pentru centralizarea „nevoilor”, iar hotărârea va fi adoptată, potrivit actului normativ, până în 16 noiembrie.
Practic, CJ are de împărţit 3,483 milioane lei pentru arierate ale autorităţilor locale, pentru această „Anexă” nefiind precizate criterii stricte. Suma de 911.000 lei va fi direcţionată către primăriile care au de achitat restanţe provenite din derularea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spaţiul rural, în baza OUG 7/2006.
Tot pentru datorii, de această dată la proiecte derulate în baza HG 577/1997 (reabilitarea, modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes judeţean, alimentare cu apă), Consiliul Judeţean va împărţi 634.000 lei.
Ordonanţa de Urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2012 a fost publicată în Monitorul Oficial, nr. 730.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5