Titlurile executorii pentru profesori vor fi plătite în avans până la 19 decembrie!

Titlurile executorii pentru anul viitor aferente profesorilor care au obţinut hotărâri judecătoreşti definitive pentru drepturi salariale restante vor fi achitate în avans până la 19 decembrie, a anunţat ministrul Administraţiei, vicepremierul Liviu Dragnea.

El a arătat că direcţiile generale regionale ale Finanţelor Publice şi administraţiile judeţene ale Finanţelor Publice vor repartiza pe unităţi administrativ-teritoriale sumele prevăzute, cu sprijinul inspectoratelor şcolare judeţene, până la 10 decembrie, iar administraţiile locale vor rectifica bugetele proprii şi vor depune banii le sediile Trezoreriei până la 15 decembrie, astfel încât plata efectivă a sumelor să fie efectuată până la 19 decembrie, scrie Mediafax.

Dragnea a cerut ca, până pe 16 decembrie, prefecturile să transmită Ministerului Administraţiei situaţia pentru fiecare judeţ în parte.

***

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, cea de a treia rectificare bugetară  din acest an, după ce, în prealabil, a adoptat o derogare de la Legea responsabilităţii fiscal-bugetare.

Din sume defalcate din TVA pentru finanţarea unor cheltuieli descentralizate, judeţului Bistriţa-Năsăud îi revine suma de 1,506 milioane lei, bani pentru plata hotărârilor judecătoreşti obţinute de salariaţii din învăţământul special şi de cei de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

De asemenea, Ordonanţa de urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2014 prevede ca din sume defalcate din TVA pentru finanţartea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor, judeţului nostru să îi revină suma de 16,716 milioane lei, din care 1 milion lei pentru salarii şi 14,470 milioane lei pentru plata hotărârilor judecătoreşti în învăţământul preuniversitar de stat şi 976.000 lei pentru drepturile asistneţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizaţiile lunare. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]