Primar Mircea Romocea (Năsăud): Dezinformare. Dezonorant. Şi atât!

Este regretabil faptul că U.S.L. a „târât” în administraţia locală tot felul de personaje, care nu au nimic în comun cu actul administrativ.

Cred că atunci când cetăţenii unei comunităţi îţi acordă votul, în majoritatea lor, tu, ca ales local, trebuie să îţi aduci aportul la dezvoltarea acelei comunităţi, indiferent de ideologia pe care o agreezi, sau de partidul pe care îl slujeşti.

La Năsăud, însă lucrurile nu stau deloc aşa. Am citit de curând cu suficientă stupoare, un articol apărut în presa locală, semnat de către viceprimarul Niculai Găitan şi am să mă refer aici, cu precădere la investiţia denumită „Parc de joacă pentru copii în oraşul Năsăud”.

Pentru corecta informare a cetăţenilor, trebuie spus că acest proiect l-am avut în vizor încă din anul 2013. Se impunea însă rezolvarea problemei juridice a terenului din incinta stadionului orăşenesc, locaţie în care se va realiza acest obiectiv. În cartea funciară acest teren este înscris „cu drept de folosinţă – Direcţia Regională Silvică Cluj, încă din anul 1956.

În această situaţie trebuiau demarate procedurile pentru emiterea a două Hotărârii de Guvern. Într-o primă etapă acest teren să fie înscris în domeniul public al statului, ceea ce s-a materializat deja, Hotărârea de Guvern a apărut în Monitorul oficial la începutul lunii august 2014, iar în a doua etapă imobilul respectiv trebuie să fie transferat din domeniul public al statului în domeniul public al oraşului Năsăud, tot prin Hotărâre de Guvern. Aceasta a doua procedură este în derulare şi sperăm că într-un timp relativ scurt, această Hotărâre de Guvern să apară. În acest sens, m-am deplasat de două ori la Bucureşti, făcând demersurile legale necesare către diverse instituţii:
- REGIA NAŢIONALĂ A PĂDURILOR;
- MINISTERUL MEDIULUI ŞI SCHIMBĂRILOR CLIMATICE;
- MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE;
- MINISTERUL JUSTIŢIEI;
- DEPARTAMENTUL PENTRU APE, PĂDURI ŞI PISCICULTURĂ.

Am convingerea că fără sprijin politic, aceste demersuri ar fi durat, poate ani de zile.

Şi atunci îmi permit să întreb: cât de dezonorant este să îţi asumi lucruri pe care tu nu le faci ???

Aşadar, acest proiect privind parcul de joacă pentru copii, sperăm că până în luna noiembrie a.c., să devină funcţional, cu condiţia ca terenul în discuţie să poată fi înscris în domeniul public al oraşului. Reamintesc faptul că am făcut toate demersurile care se impun pentru a materializa această investiţie: s-a finalizat Studiul de Fezabilitate, Proiectul tehnic, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici. Rămâne doar să fie legiferat statutul juridic al imobilului mai sus amintit.

În paralel cu celelalte investiţii în derulare, pentru care viceprimarul Niculai Găitan nu îmi amintesc să fi identificat vreo minusculă resursă financiară, pe care să o aducă la bugetul local, în cei peste doi ani de mandat, am considerat că este necesar să dotăm cu aparatură şi mobilier, sala în care îşi desfăşoară activitatea, CONSILIUL LOCAL, această sală fiind singura încăpere din incinta clădirii Primăriei oraşului Năsăud, nemodernizată. Dar aşa cum se întâmplă nu de puţine ori, atunci când ai o largă majoritate a Consiliului Local, OSTILĂ, majoritate care aplică principiul „nu trebuie să-i permitem să facă investiţii, pentru că se poate contabiliza în detrimentul nostru (la vot)”. Sala în discuţie rămâne cel puţin în acest an, fără aparatura şi softul care ar genera condiţii civilizate de muncă.

Asigurându-vă pe dumneavoastră, locuitorii oraşului Năsăud de faptul că toate acţiunile mele vizează dezvoltarea oraşului, îmi exprim convingerea că odată cu deschiderea axelor de finanţare, pe noul exerciţiu financiar al Uniunii Europene, 2014 – 2020, vom identifica şi alte surse băneşti pentru a materializa noi proiecte de investiţii şi pentru a genera un minimum de confort urban.

Comentarii

01/09/14 14:52
Vizitator

Au luat exemplu de la Ponta care este cel mai tipic caz de individ care isi aroga merite pe care nu le are. Daca pentru PSD-isti nu este dezonorant să îţi asumi lucruri pe care tu nu le faci, de ce ar fi pentru altii.

01/09/14 14:52
Parcul de joaca!

Toata lumea dezinformeaza pe toata lumea, numai Dl. Primar Mircea Romocea isi tine promisiunile, informand corect cetateanul, dupa cum se poate observa in articolul de mai jos:

http://www.bistriteanul.ro/pana-in-august-la-nasaud-va-fi-amenajat-un-pa...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5