Consilierii ACL Năsăud susţin investiţiile de care pot beneficia toţi năsăudenii, nu doar un număr restrâns de persoane

Rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al Consiliului Local al oraşului Năsăud pe anul 2014 şi aprobarea noului deviz şi a noilor indicatori tehnico - economici pentru obiectivul „Amenajare Parc de joacă pentru copii Năsăud”, au fost cele mai importante proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a C.L. Năsăud din data de 28.08.2014.
Bugetul local al C.L. Năsăud pe anul 2014 a fost suplimentat cu suma de 244.000 lei, iar Bugetul instituţiilor publice pe anul 2014 a fost suplimentat cu suma de 251.000 lei.

Discuţiile la proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetară au apărut în momentul în care viceprimarul Găitan Niculai a propus un amendament la art. 5 din proiect cu referire la situaţia obiectivelor de investiţii propusă de primarul oraşului la prezenta rectificare.

În proiectul de hotărâre se propune alocarea sumei de 90.000 le (900.000.000 lei vechi) pentru obiectivul de investitii „Sistem sonorizare sală şedinţă”.

Viceprimarul Găitan Niculai a propus prin amendament ca suma de 90.000 lei, care ar fi urmat să fie alocată pentru obiectivul de investiţii „Sistem sonorizare sală şedinţă” să se utilizeze pentru obiectivul de investiţii „Amenajare Parc de joacă pentru copii Năsăud”, deoarece acesta are o prioritate mai mare fiind mult aşteptat de cetăţenii oraşului.

În susţinere viceprimarul a precizat că suma necesară pentru realizarea parcului de joacă pentru copii este de 387.535 lei, iar în buget, prin proiectul de rectificare propus este alocată doar suma de 256.000 lei, astfel că suma de 90.000 lei este extrem de necesară pentru completarea sumei necesare realizării investiţiei.

Consilierii A.C.L. (PNL şi PDL) consideră că este imperios necesar să fie amenajat un loc de joacă pentru copiii năsăudenilor , întrucât în acest moment nu există in oraş un alt parc destinat acestora.

După multe discuţii în care consilierii PSD şi primarul Romocea Mircea au susţinut că mai important este obiectivul de investiţii „Sistem sonorizare sala şedinţă” s-a supus la vot amendamentul propus de viceprimarul Găitan Niculai, amendament aprobat prin votul consilierilor A.C.L. (PNL şi PDL).

Referitor la modernizarea şi asfaltarea străzii Emil Rebreanu despre care la urechile cetăţenilor oraşului au ajuns informaţii deformate, consilierii A.C.L. (PNL şi PDL) facem precizarea că la finele anului trecut, mai precis pe data de 19.12.2013, am aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Modernizare str. Emil Rebreanu Năsăud” în valoare de 985.330 lei.

La câteva luni distanţă, în data de 29.04.2014, primarul Romocea a propus anularea hotărârii CL din data de 19. 12. 2013 şi realizarea doar a unei porţiuni în lungime de 215 m din cei 550 m cât prevedea iniţial proiectul de modernizare a străzii Emil Rebreanu, în acest caz valoarea investiţiei ridicându-se la doar 329.279 lei.

A.C.L. NĂSĂUD

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5